Thursday, January 29, 2009

Peldikupott

Ehk katsetused "uues ametis" :)))
Poti veesüsteem oli jooksma hakanud, peale mõningast uurimist selgus, et ühele ujuki varda küljes asuvale plastjudinale oli pragu tekkinud ja see ei surunud enam piisava tugevusega vee sissejooksu kinni. Ajutise hädaabinõuna sain mingi seibi vahele suruda, mis pragu koomale vajutas aga lõplikuks lahenduseks ei kõlvanud, vaja uus jupp poest osta.

Kartsin, et nii vanale potile ehituspoes varuosa pole aga meeldiva üllatusena suutis abivalmis klienditeenindaja sarnase komplekti leida, mis vaid $5 maksis. Parandamine ei läinud muidugi nii kiiresti kui oleks lootnud. Uue jupi sain kohe kohale aga siis selgus, et kuna kuju on veidi teine tuleb ujuki varrast väänata.

Sain sellega hakkama ja keerasin vee lahti – kosis suur kohin ning vesi pritsis pähe. Uudishimulikult juures olev laps tegi asjakohase märkuse, et see on nagu pursk-kaev aga potil istuda küll ei saa kui vesi selga pritsib. Sulgesin kiirelt kraani ja asusin asja uurima. Nojah üks kummilulla oli kohale panemata jääud, aga ootamatult selgus, et seda ei saagi vana kaane küljest kätte. Lõpuks võtsin uue kaane küljest pisikese plastjudina, mis oli katki läinud ja asendasin vaid selle.

Kõik võttis muidugi aega ja nuputamist aga tunni ajaga sain valmis. Uuel katsetusel selgus, et kõik muu töötas, ainult ujuki varras jäi vee sulgemis klapi ette jättes vee jooksma. Avastasin, et on olemas veel üks reguleerimiskruvi ujuki tagasivajumise kõrguse määramiseks. Üldiselt tuleb tunnistada, et enamustel detailidel on mingi otstarve, ehkki seda kohe ei pruugi mõista. Kruvi kruttimise ja varda väänamisega sain lõpuks nii kaugele, et pott hakkas korralikult tööle kasutades nüüd veerandi jagu vähem vett, sest sättisin ujuki sügavamale.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!