Saturday, February 14, 2009

Läpakas lõpuks ostetud

Eile olin pool ööd űlal ja hommikul ärkasin juba kuuest, et leida parim variant läpakast, mida naisukesele sõbrapäeva ja sűnna puhul kinkida (õnneks on need päevad nii lähestikku, et suurema solvumiseta ollakse ehk ka űhe kingiga rahul – loodetavasti:)). Kokkuvõttes jõudsin järeldusele, et HP Pavilion DV6-1030 oli minu eelarve piires olevatest parimate tehniliste andmetega. Nii põrutasingi poodi niipea kui see avati ja peale lűhikest kauplemist sain hinna 15% madalamaks, isegi HP ise műűb seda läpakat internetis rohkem kui $100 kallima hinnaga.

P
õhinäitajateks oleks Inteli T6400 protsessor, 4GB DDR2 mälu (laiendatav 8GB’ni), 320GB/5400 kõvaketas, DL DVD kirjutaja, USB 2.0, HDMI, eSATA, IR, Firewire, Modemi pordid, 5-1 mälukaardi lugeja, Expresscard 34/54 pesa, WiFi a/b/g/n űhendus, 16” 1366x768 HD ekraan, Intel GMA 4200 MHD graafika kaart mis kasutab kuni 1760MB mälu, TV dűűner, Lansingi kõlarid, täissuuruses klaviatuur, … - kõike seda jooksutab Windows Vista 64 SP1, lisaks ports muid programme installeeritud, millest kűll nii mõnegi mittevajaliku peab maha võtma.

$835 CAD (~8200EEK) [pluss 12% käibemaks] hinda pean űsna soodsaks, USA’s või Hong-Kongis saaks muidugi odavamalt, aga kes sinna selle pärast minema hakkab. Samas Eestis nägin enam-vähem sarnast (
HP Pavilion DV5-1050) Delfi elektroonikapoes 14500 EEK-ga.

Kodus läpakat űles sättides erilisi probleeme ei tekkinud ja praegu kuulen kuidas kaasa köögis õunakoogi kűpsetamise kõrvalt rõõmsalt ärapanija saadet vaatab. Nűűd saab loodetavasti tihemini igasugu maitsvaid kűpsetisi, sest ta ei pea enam all neti peal istuma. Tegelt pole mul põhjust kurta, olen õnnistatud toiduvalmistamise geeniusega ja pean kõvasti trenni tegema, et end tasakaalus hoida
:) Ainus negatiivne moment läpaka juures on see, et graafikakaart ei jaksa ilmselt minu paremaid mänge jooksutada – milleks see ju mõeldud oli (OK see oli nali!!!).

Ah jaa head sõbrapaeva kõigile sõpradele, video tõelisest sõprusest:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!