Thursday, September 24, 2009

Opossum

Millised on kaks selget märki, et viinamarjad valminud? Esiteks tunned õues imalalt magusat lõhna ja teiseks ilmuvad kutsumata külalised marju mekkima. Ma ei pea muidugi silmas mitte naabreid ega tuttavaid, kellele ka meeldib aeg-ajalt viinamarju suhu susata. Kutsumatuteks osutub päris lai valik loomariiki, kes linnas ennast mõnusalt sisse seadnud. Põhiliselt linnud, oravad ja pesukarud aga eile avastasin viinamarja väätidest muidu suht harva külalise oppossumi näol.

Olen seda Põhja-Ameerika ainsat kukkurlooma paar korda varem tabanud maas vedelevaid pesukarude poolt nätsutatud marju nosimas. Ei osanud aimata, et ta osav ronija on, kaasa hiljem seletas, et loom pidavat oma suurt paljast rotisaba isegi puu otsas rippumiseks kasutama. Lõpuks ta tüdines pidevast papparazzide välgutamisest ja nagu prominentidel kombeks lasi ebaviisakalt selga pöörates jalga.

Õhtul aias lugedes kuulsin kedagi jälle ronimas, seekord oli tegu pesukaruga, keda ei viitsinud enam pildistada, too juba liiga tavaline külaline. Suskasin looma hoopis roikaga, et lahkuks enne kui liiga palju viinamarju jõuab pugida. Selle peale kostis väga pahane valjult kriiskav urin nii, et naine palus mul aias vaiksemalt olla. Enda arust pole ma küll võimeline taolist häält oma piiratud vokaalsete võimetega esile kutsuma:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!