Friday, November 13, 2009

Seagripp - WHO update #74

Uues 74's WHO aruandes suuri üllatusi pole.

1. Põhja-Ameerikas USA mõnedes piirkondades (tänu ebatavaliselt varasele algusele) on esimesi märke, et epideemia hakkab jõudma haripunkti. Canadas täheldati haigestunute hulga järsku kasvu, epideemia liigub läänest itta.

2. Pandeemia muutub endiselt intensiivsemaks Euroopas ja Aasias levides samuti ida suunas. Hingamisteede haigused ja gripp on väga aktiivsed paljudes Euroopa riikides. Ukraina gripipuhangu juures ei täheldatud esialgse analüüsi alusel mingeid teistest piirkondadest oluliselt erinevaid asjaolusid.

3. Mongoolias on epideemia harukordselt intensiivne, meditsiiniasutused ülekoormatud. Hiinas ja Jaapanis suureneb nakatunute arv. Aasia lõunaosas ja mujal troopikas on epideemia taandumas. Lõunapoolkeral on registreeritud vähe gripijuhtusid välja arvatud Argentiina.

4. Enamus testitud gripiviirustest on endiselt H1N1. Viirusvastase ravimi Zanamaviri resistentsust pole veel täheldatud.

5. Kõik seni testitud H1N1 viiruse näidised on endiselt geneetiliselt ja antigeenselt sarnased vaktsiini tootmisel kasutatud viiruse tüübile A/California/7/2009 – vaktsiin seega endiselt efektiivne.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!