Sunday, December 13, 2009

Jõuluostud

Esimene on siis ostetud, tegelikult juba neljapäeval. See on mõeldud lastele kahepeale, õnneks on nad meil suhteliselt leplikud ja seetõttu pole ka kunagi suuremat jama sellest tulnud kui miskit kahepeale kasutamiseks. Vahel muidugi tuleb kohtunikuks olla, näiteks siis kui tekib karatest koju sõites tuline vaidlus, kes esimesena duši alla saab. Meil nimelt pole dojos kahjuks duši võimalust. Peale pidevat selleteemalise vaidluse kuulamist käisin välja Nobeli preemia väärilise idee, et miks ei võiks üks käia all ja teine ülal. Peale järgnenud vaidlust, kumb saab esimesena tavakohas (ülal) käima hakata (suurem võitis) oli probleem lahendatud. Aga peale esimest korda all ei tahtnudki pisem enam üles. Suurem on hakanud kahtlustama, et alumine duširuum millegi pärast parem aga uhkus ei luba enam alla tikkuda:)

Ahjaa kingitusest julgen kirjutada, sest ega plikad mu blogi niikuinii ei viitsi lugeda. Neid mõlemaid huvitab videokaameraga filmimine ja selleks kasutavad nad mu vana Hi8 kaamerat. Filmi kvaliteedil pole viga aga pärast lindi pealt arvutisse ületõmbamine ja konverteerimine on tülikas. Seega sai peale lühikest otsimist neile normaalsel tasemel filmimise võimalusega fotokas ostetud. Canon powershot 780IS (Euroopas Ixus 100IS) on eriti pisike kuid samas lastele piisavalt hea videokvaliteediga kaamera nagu sai ülevaadetest lugeda. Image Stabilization hoiab ka pisikese kaamera pildi suht stabiilse.

Poes oli see aparaat parasjagu 2200EEK eest väljamüügil. Läksin kohale ja ostsin ära, mul on võimalus kuni 3 jaanuarini tagasi viia kui miski ei meeldi - see annab plikadele nädalakese aega proovida. Tegin mõned proovivõtted ja filmilõigud. Pildistamise juures kipub kõrge ISO (madala valgustuse) ja suure lahutusvõime (4000x3000) juures fotos palju müra olema. Aga nii väikese ja suht odava kaamera puhul ei saa super kvaliteeti oodata. 1600x1200 annab juba täitsa hea pildi. Video eeliseks on see, et lisaks tavalisele (640x480) saab ka HD (1280 x 720) resolutsioonis 30 kaadrit sekundis filmida. Kvaliteet oli igal juhul parem kui vana kaameraga. Lisaks pidin ka 8GB SD kaardi ostma, et veidi filmi ikka peale mahuks.

Meil on ikka olnud selline arusaamine, et kingitusteks parem osta vähem asju aga tõesti selliseid, mida saajad tahavad. Parem üks kallis kui kümme odavat. Rumal kui kuusealune täis kingitusi, mille avamise puhul moepärast hea nägu tehakse. Õigus jah, koerale tõi kallis kaasa ka täna kingi ja andis kohe kätte. Rakmete üle see tohm neljajalgne rõõmustada ei osanud nuusutas ja üritas siis veidi näksida enne kui need talle peale panime. Aga nüüd on tal palju mugavam ratta või kelgu ees joosta, isegi jalutades rebib vahel endal tavalise kaelarihmaga hinge kinni. Jõuludeks ostan talle tüki maksa, las maiustab kah (Šveikis ju kirjutati, et maks pidada koertele meeldima:)

2 comments:

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!