Saturday, December 19, 2009

Olümpia

Täna hommikul ajasime end laupäeva kohta harjumatult varakult majast välja. Nimelt liikus üsna meie lähedalt mööda Vancouveri taliolümpia tuli. Veidi peale kümmet alustati tulejooksuga Etobicoke Olympiumi, ehk kohaliku spordikeskuse juurest. See on sama paik kus meil tavaks pühapäeviti ujumas käia.

Tegin endale kohvi kaasa, sest polnud aega kodus juua. Sõitsime tuttavate juurde ja jätsime auto nende maja ette, sealt sai juba jalutada. Õnneks olime nii täpsed, et pidime vaid 10 minutit ootama enne algust. Autoga poleks niikuinii kohale saanud, sest politseimasinad blokeerisid juurdepääsu teed. Ilmselt taheti võimalikke segadusi vältida, eelmisel päeval oldi Toronto kesklinnas sunnitud protestijate tõttu marsruuti muutma. Ikka leidub neid "elukutselisi" protestijaid, kes kunagi millegagi rahul pole:)

Kõige ees läks suur kolonn sponsorite masinate ja showgirlidega, siis politsei autod. Tulekandja koos viie muidu kaasajooksjaga (kes selle vaeva eest kah endale kostüümi said) järgnes sadakond meetrit tagapool. Turvajatest politseinikud maastikuratastel sõitsid jooksjate ees ja taga. Protsessiooni lõpetas paar saateautot ning kõige taga mitu politseiautot. Paari minutiga olidki nad möödas. Kohe parem tunne, et üks kord elus olümpiatuli oma silmaga nähtud:) Tegelt pidin ju Tallinnas ka nägema aga miskipärast ei mäleta sellest suurt miskit.

1 comment:

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!