Thursday, December 10, 2009

Piinlik karate pärast

Delfi ja õhtulehe artikli peale, et Putin saab karates 7-da dani musta vöö vaatasin kiirelt kalendrit, et ega pole 1 aprill. Selle uudise peale ei osanud kohe mõnda aega üldse reageerida. No lihtsalt ei kujuta ette, et temasugusel mehel oleks "töö" kõrvalt aega karatega 7 dani musta vöö vääriliselt tegeleda (4-st, 5-st danist alates on tegu enam-vähem täisajalise tegevusega). Võimalik, et nooruses ta tõesti mõnes KGB klubis musta vöö teenis, aga edasi???

Järgmisena tekkis muidugi küsimus, millise stiiliga on tegu ja siit hakkas asi veidi selginema. Pole ükski neljast suurest, seda poleks ka ette kujutanud. Hatsuo Royama (vöö annetaja - teisiti ei oska seda nimetada) on Kyokushin karate meister, tema juhendamise all 25 dojot. See ise ütleb juba midagi, sest Jaapanis on dojosid tuhandeid. Ma ei ürita vähendada jaapanlase saavutusi (Jaapani meistrivõistlustel võitjaks niisama ikka ei tule) aga olen veendunud, et seltsimees Putini vöö taga on miskit mäda. Tahaks teada, kas tema vöö eksamit ka kusagilt näha saaks, nii võiks ju kahtlejate suu kohe kinni panna! Kõrvalolevalt pildilt paistab, et riigijuht võib selle au ka laste peksmisega teenida:) Samas muidugi võib isegi ahv musta vöö saada nagu ülemiselt pildilt näha:D

Kui Putinil oleks vähegi eneseväärikust säilinud, siis ei võtaks ta vastu vööd mida ei vääri, aga selles ma kahtlen sügavalt. Ei tea kas naaber-riigi peaminister (endine ja tulevane president) on aru kaotamas nagu see paljude teistega juhtunud kui võim pähe hakkab. Varsti nagu Kim Il Sung - maailma parim sportlane, kirjanik, teadlane, muusik, ... äkki nimetaks nädalapäevad kah pereliikmete nimede järgi ümber:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!