Sunday, January 24, 2010

Ajahetked

Käisin kaasa blogi vaatamas ja avastasin, et tema võtnud osa miskist meemist. Mul ausalt öelda pole aimugi mis imeasi see meem võiks olla ja ehkki googeldades saaks paari sekundiga selgeks siis lihtsalt ei viitsi, las mõni asi jääb ka saladuseks. Nagu näiteks SMS keel, mida noored kasutavad. Muidu ehk poleks huvitanud aga mis ma näen, koputanud teine nelja bloggerit aga mitte mind??? Kurtmise peale sain õhtuks imehea õunakoogi, mis sellise unustamise tasa tegi:) Eks ta ole et armastus käib kõhu kaudu:)))

Aga neid ajahetki vaadates tekkis endalgi huvi, kas mäletan, kus olin sel ajal. Siin siis minu meenutused:

1. esimene inimene astus kuule 21.7. 1969
Pärnus, nagu ikka suvel. Mäletan uduselt, et suvitajad (Moskva juudisoost intelligendid) tulid alla ja vaatasime kõik koos telekast (järelikult näidati isegi kesktelevisioonist seda).

2. John Lennon mõrvati 8.12.1980
Pole aimugi, pool naljaga küsiks kes too oli aga tõepoolest taolised sündmused minu jaoks uudiskünnist ei ületanud.

3. Tshernobõli aatomielekrtijaamas plahvatus 26.4.1986
Väänas suvilas oma tüdrukuga koos ja kõrvuni armunud (paistab et vastastikku kui Killukese juttu uskuda:))) Kuulsime uudist Soome raadiost.

4. Balti kett 23.8. 1989
Oma tüdrukuga (kes selleks ajaks ametlikult kaasaks saanud) just Rootsi jõudnud, kus nägime üritust teleka uudistest.

5. Estonia uppus 28.9.1994
Istusin Torontos teleka ees ja lükkasin enne magama minekut 23:00 (6:00 Eesti aja järgi) BBC uudised peale, esimene pilt oli Lääne-mere kaardiga ristiga kusagil Ahvenamaa kandis. Teritasin tähelepanu ja uudiste lugeja teatas, et parvlaev Estonia on sattunud merehätta (selleks ajaks tegelikult ammu uppunud) ning Soome rannavalve olevat inimesi veest ja päästeparvedelt üles korjanud. Veidi aja pärast teatati, et laev on ilmselt põhja läinud, kuid teades laeva suurust ei suutnud ma seda uskuda. Siiski selge, et miski suurem jama ja äkki meenus, et vanemad pidid just Rootsi onupojale külla sõitma. Krabasin telefoni ja helistasin Tallinna, küll need kuus kutsuvat signaali olid alles pikad - kui kuulsin isa vastamas langes pinge, teatasin neilegi sellest uskumatust uudisest.

6. Diana suri 31.8. 1997
Aastat vaadates selge, et ikka Torontos aga see läheb sinna mitteuudiste kategooriasse, ausalt öelda mis see mind morjendab kui kusagil keegi printsess surnuks sõidetakse - iga päev sureb ju sadu tuhandeid inimesi!!!

7. saabus aasta 2000
Torontos, pidasime meie pool sõpradega pidu ja maailm ei kukkunudki kokku vaatamata ennustustele:) Neile kes muretsevad 2012 aasta pärast soovitan seda (ja veel kümneid selliseid tähtpäevi) meenutada

8. toimus terroriakt World Trade Centerile 11.9.2001
Tööl Torontos. Esimene uudis oli Eesti raadiost mida kuulasin üle interneti. Ütlesin töökaaslasele, kes avas CNN lehekülje ja ütles, et pole miskit, CBS lehel kah mitte. Arvasin juba, et mingi vikerraadio apsakas kui kolleeg hüüatas, et välkuudis tuli CNN'st üles. Teist lennukit ja tornide kokkukukkumist vaatasime juba koosoleku saalis suurelt telekalt. Töötegemisest sel päeval ei tulnud miskit välja.

9. Michael Jackson suri 25.6. 2009
Eestis kuid jälle mitteuudis, samas kategoorias kui John ja Diana. No miks pole küsitud kus olin kui naabri kass läks kaduma, mis muideks juhtus samal ajal ja mis oli palju tähtsam sündmus!

10. milline uudis jäi meelde elisest päevast või mida tegid eile?
Eile olin suusatamas Blue Mountainil. Uudiste poolest jäi meelde, et Baruto sai järjekordse võidu, bensu hind oli 95.7 senti/liiter (~10EEK/L), Eestis pidi kole külm olema ja meile tänaseks soe (+8C) vihm saabuma.

Aga minu meelest on olemas mõned tähtsad sündmused (mis meid tõesti puudutavad), ja millest mööda mindud:
1. Kus olid kui Eesti NATO'sse võeti?
2. Kui venelased lahkusid Afganistaanist?
3. Kui algas esimene Iraagi sõda?
4. Kui Nool Sydney's kulla võitis?
5. Kui esimene kosmosesüstik üles lasti?
... jne

Aga noh eks igal ühel oma maitse, kellele tähtis Diana, kellele kass:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!