Wednesday, February 24, 2010

Elagu Eesti !!!

Tänasel päeval on kohane Eesti Vabariigile palju õnne ja jaksu soovida. Lisaks veel rohkeid edukaid aastaid sellises auväärses vanuses. Ei maksa ka imestada, et 92 aastaselt vahetevahel haigused kimbutavad, eriti kui kogu maailmas majanduslik epideemia möllamas. Samas on näha esimesi paranemise märke kas või selles, et Eurostati andmeil pööras Eesti majandus eelmises kvartalis kasvuteele olles kogu eurotsoonis +2.6%-ga esimesel kohal!

Ajakirjanduses ja ka rahva hulgas on hulgaliselt kuulda hädaldamist, sealjuures teatud erakondade puhul varjamatult kahjurõõmsat. Aga see on paratamatu, et osa inimesi näeb kõike negatiivselt, teised jälle positiivselt. Kurtjatele tahaks öelda, et teete ainult endale halba ja rikute tuju, hädaldamine ei aita kunagi edasi, soovituseks: "Kus häda näed laita seal tule ja aita". Positiivse mõttelaadiga saab aga alati elus hakkama, hea endal ja teistel. Ühed ei saa kuidagi hakkama praeguses Eesti Vabariigis, teised tulid läbi sõja, Siberi ja 45 aasta nõuka-aja aga on ikka rõõmsad ja tegusad.

Positiivse ja negatiivse suhtumise heaks näiteks oleks see kuidas näeme Eestit maailma mastaabis. Võrdluse puhul sõltub ju kõik taustsüsteemist, ühesõnaga kellega võrrelda ja milles. Üheks universaalsemaks on maailmas kujunenud keskmise kogumajandusprodukti hulk inimese kohta. Kui võtta Euroopa Ühenduse keskmine taustaks 100%-ga siis Eestil oleks see 67%. Ühest küljest "ainult" kaks kolmandikku EU keskmisest ja vaid 44% USA'ga võrreldes kuid samas oleme ees sellistest riikidest nagu Ungari, Poola ja Kroaatia, Lätist, Leedust ja Venemaast rääkimata. Aga banaanikasvatuses jääme kindlalt viimaste hulka:)

Kas Eestis on hea elada? Ilmselt mitte nii hea kui üleeelmisel aastal aga kindlasti parem kui 2000'l ja muidugi võrreldamatult parem kui nõuka ajal. Kokkuvõttes rõõmustagem selle üle, et meil on oma Eesti Vabariik, sest ilma selleta oleks ikka hulga sitem olukord. Nii, et on mida kaitsta ja paraadi vaadates paistab, et veel leidub mehi kes selleks valmis.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!