Saturday, November 20, 2010

Hiired ja Pähklid

Või peaks pealkirjaks olema hoopis paks laisk linnakass ja tema loll noor sugulane. Kuidas muidu seletada pilti, mis avanes kui sahvris olevaid pähklikotte liigutasin. Nimelt olid osadele pähklitele tekkinud ilusad ümmargused augud koore sisse. Mäletasin küll lapsepõlves korjatud pähklitel olevaid pisikesi millimeetrise läbimõõduga ussiauke aga siin pidi olema tegu mingi muu fenomeniga kui just Canada pähkliussid hiigelsuured pole. Peale mõningast juurdlemist jäid ainsateks mõeldavateks kahtlusalusteks hiired. Neil oli nii motiiv (maitsvad pähklid) kui ka võimalus laiskade kasside tõttu, lisaks avastasin lähemal uurimisel pähklikoortelt asitõenditena kahtlasi kriimustusi, mida olid ilmselt tekitanud pisikesed hambad. Ilmselt tuleb kasside toiduratsiooni vähendada, et tõsta nende motivatsiooni paremini valvuriametit pidada.


2 comments:

  1. No kui SEE (http://www.youtube.com/watch?v=OhFBBcIGmNE) pähklite kallal käis, siis kasside toitmise vähendamine ilmselt ei aita :)

    ReplyDelete
  2. Loodetavasti meil siinpool merd nii ülbeid närilisi pole. Aga paistab, et metsikus idas (mida võis aimata kostvate lausekatkendite põhjal) on närilised võtnud üle kohalike inimeste käitumisjooni :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!