Friday, November 5, 2010

Koolitusel

Eile pärastlõunal tuli lahendada praktilisi probleeme ja täna lõppes meie kolmenädalane koolitus viimase suure kirjaliku eksamiga. Praktilistest ülesannetest lahendasin kõik ettenähtud ajaks ära ehkki kaks viimast sisuliselt viimsel momendil kui juhendaja tuli uurima kuidas läks. Masin ei pidavat korralikult töötama. Noh lülitasin ta peale ja töötas küll, imelik. proovisin veel korra ja ikka töötas. Kummaline, hakkasin just arvutisüsteemi uurima kui märkasin masina kaanel kuuskant võtit.

See sobis vaid kapi esiuste avamiseks. No muidugi pidi probleem nende uste taga peituma, mis leidis kinnitust esimel pilgul kui uksed avasin. Ühe valgusdioodi aktiveerimistase oli liiga madal, mis oleks pidanud masinat aeglustama, kuid seda ei olnud juhtunud. Igatahes sättisin taseme õigeks, ja siis saabuski juhendaja.
Näitasin talle vea, mille leidsin ja olin parandanud ning kinnituseks jooksutasin sensorite testi, mis tõi ootamatult ka teise vea esile. Samas polnud ei see ega kolmaski masina tööle mingil seletamatul põhjusel mõjunud, igatahes sain pea maksimumpunktid nagu juhendaja lausus. Keeruline on ju lahendada probleemi, mis ootamatult kaob - siis tulebki masinal arvuti poolt juhitud teste jooksutada nagu lõpuks tegin.

Teooria osas olid küsimused kogu läbivõetud materjali peale. Seoses mahukusele võttis ka küsimustele vastuste leidmine aega ja poolteist tundi oli seekord paras. Enne lõppu sain kõigile küsimustele vastuse, kuid paari puhul oli veidi kahtlane seis. Lõpptulemusena selgus, et ühe olin mööda vastanud ja veel kolme juures kaotasin punkti kuid kokkuvõttes sain 80%, mis oli üsna rahuldav, siinses koolis lausa A- ehkki minu ajal eestis pigem neli miinust väärt. Kokkuvõttes ei kukkunud keegi läbi ja saime peale kursusele hinnangu andmist enne lõunat koju. Preemiaks on esmaspäev vaba ja neljapäevalgi pole vaja seoses veteranide päevaga tööle ilmuda, makstud saame muidugi mõlema päeva eest nagu kombeks.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!