Wednesday, February 2, 2011

Lumetorm??? :D

Mõned reporterid jõudsid tänast lumesadu eile lausa kümnendi vägevaimaks "Snowstormiks" ennustada. Igatahes juhtus nagu tavaliselt, ilmajaam pani mõnuga pikalt puusse. Lund tõesti sadas aga oodatud 30cm asemel oli hommikuks alla kümne sendi tulnud. Tõele au andes tuleb tunnistada, et torm ise kattis pea kolmandiku USA maismaa territooriumist ja mujal võis asi palju hullem olla kui meie kodu ümbruses.

Mul oli plaanis metrooga tööle minna kuid nähes ilmakanalilt, et asi pole eriti hull ja lumesadu pidada seitsmeks lõppema otsustasin auto võtta. Kuna olin varem ülal siis ajasin ka lume sissesõiduteelt, mis võttis lausa 5 minutit. Igaks juhuks varusin aega, sest maantee oli seoses alla kukkunud elektriliinidega öösel suletud olnud ja momendil ummikus kuna lumesahad ajasid seda kedagi mööda laskmata laisa teo kiirusel lahti.

Väiksematele teedele soolapuisturid igatahes polnud jõudnud ja kinnitambitud valgel lumel oli sõita lausa lust, tuletas Rootsit meelde. Siin ju tavaliselt lumesaju puhul soolalöga teedel, mis tegelt palju libedam kui kuiv lumi. Võtsin suure maanteega paralleelselt järve ääres oleva Lakeshore Boulevardi, millel liiklus suht hõre. Mökutajaid leidus siingi, kelle vahelt ja ümber tuli läbi sõita. No kohe näha, et inimesed pole arvutil rallimänge mänginud:)

Ühest 20 km/h liikuvast BMW neljarattaveolisest uhkest maasturist möödudes ja rooli külge surmahirmus klammerduvat asiaati nähes tuli pähe ketserlik mõte, et Canadas ei tohiks kodakondsust anda kui ei oska talveoludes sõita:) Paraku kipub olema nii, et hulk immigrante näeb siia saabudes lund esimest korda elus.

Tööle jõudes oli sadu hõredaks jäänud aga parkimisplats haruldaselt tühi, ehk vaid kolmandik tavalisest autodehulgast. Palju rahvast oli üldse tulemata jätnud ja mitmed ülejäänud ühistransporti kasutanud. Filipiinlane, kes minust vaid 20 minuti kaugusel elab oli kulutanud töölesõidu peale veidi vähem kui kaks tundi, samas kui mul läks 35 min. Ta muidugi polnud julgenud suure maantee pealt lumega kaetud pisematele teedele sõita.

Enne kojuminekut avanes akna taga ootamatu pilt tihedast lumesajust, ometigi oli ilmajaam hommikul lubanud, et enne laupäeva rohkem lund ei tule. Aga mis sa "Environment Canada" nimeliselt riigiasutuselt ikka tahad:) Kodus igatahes oli vaja veel 10 cm lund ära ajada enne kui autoga maja ette sõitsin. Ennustatud lumetormist oli asi igal juhul vääega kaugel. Aga kellele selline lumi eriti meeldis oli meie kutsa ja muidugi koolist koju jäänud lapsed.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!