Wednesday, March 9, 2011

"Retro" suusastiil


Esmaspäeval ilmaennustust vaadates tekkis mõte, et igaks juhuks peaks järgmisel päeval suusamäele minema. Nimelt ähvardas seesamune asutus kolmapäeval algava viiepäevase vihmasajuga, mis kardetavasti paneb lumekattele tõsise põntsu isegi põhja pool asuvates suusakeskustes. Ehkki ilmaennustus kipub kole ebatäpne olema otsustasin igaks juhuks seekord uskuda ja uurisin lastelt ega nende koolitöö suusatamist ei sega.

Vanema lapse kurguvalu ja köha näol esinevad haigusnähud avaldasid ootamatut paranemise tendentsi, ehkki enne oli kaheldud kas üldse saab kooli minna:) Edaspidi hea teada, millised rohud haiguse vastu kõige paremini aitavad. Mina olen ka selline, kes usub et kui enesetunne piisavalt hea, et jaksab jalad alla võtta siis värske õhu käes aktiivne kehaline tegevus võib tervisele ainult hästi mõjuda. Pisem siiski ei saanud kaasa tulla, selgus et tal oli sel päeval prantsuse keeles "presentation" ehk mingi esinemine.

Hommikul helistasin tööle, et võtan vaba päeva kuna ilm on soodne suusatamiseks. Ülemus soovis head libisemist, nii lihtne see oligi. Igati vinge töökoht, et sellisest põhjendusest piisab. Tegime kummalegi kuuma joogi termostopsi autosse kaasa ja ostsime ka Vicksi kurgupastille, need ei ravi aga võtavad vähemalt valu ära. Plika proovis oma köhimist varjata kartes, et issi hakkab liiga muretsema. Kiusu pärast ütlesin ühe tema köhahoo peale, et peame vist ikka tagasi keerama. Vaene laps ehmatas ära aga sai mulle otsa vaadates aru, et teen nalja. Ilm oli igatahes täis päikesepaisteline ja mõne miinuskraadiga, ideaalne suusatamiseks. Rahvast oli sellele vaatamata vähe, tõstukisaba minimaalne nagu ülemiselt pildilt võib näha. Hommikul juhatasin päeva sisse tõstes konjakiplasku "hukkunud" suusatajate terviseks nende "memoriaali" juures.

Lumepind oli esialgu mõnus kõva, lõuna ajal läks pehmemaks, kuna päike on juba nii tugev. Sellest sain tunnistust hiljem kodus peeglisse vaadates kui mulle valgete prillidega punaseks põlenud nägu vastu vaatas. Töö juures järgmisel päeval jäi see paljudele silma, haiguspäevaga poleks küll suutnud kedagi ära petta. Vähehaaval hakkas lumi kuhjadesse kogunema ja jää tuli alt välja. Hooaja lõpuks on aga suusatamine nii hästi kätte tulnud, et enam üldse ei sega. Õhtupoole otsisin meelega jäisemaid kohti, et õiget sõiduasendit süvendada.

Vahepeal muidugi lasen lõdvaks ja siis pidavat mu sõidustiil väga "Retro" olema nagu tüdruk häbeatult teatas: "Issi sa ikka hoia madalamat asendit ja suusad rohkem laiali, muidu sõidad nagu vanainimene". Oma sõnade kinnituseks püüdis mind korra pildile tõepoolest mingis biitlite ajajärgu stiilis, põlved sündsalt kokku pigistatud nagu süütul vanapreilil:) Laps näitas ette kuidas peab sõitma ja mina proovisin jõudumööda järgi, ongi see aeg saabunud kus muna õpetab kana:) Kokkuvõttes oli jällekord igati tore suusapäev. Loodetavasti saame ilmataadi kiuste ka järgmine nädal laste märtsivaheajal suuski alla panna.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!