Sunday, March 6, 2011

Valimised

Peale suusapuhkust ei olegi viitsinud blogida. Nädal läks ka kole siva mööda, laupäeval sai veel 16 tunnine tööpäev tehtud ja selle eest 4 puhkusepäeva juurde teenitud.

Aga nüüd olulise teema juurde milleks on valimised ja mida jälgisin neti vahendusel otse ETV valimisstuudio saadet vaadates (muideks super kvaliteediga). Hindaks tulemusi kahe sõnaga HEA ja OOTUSPÄRANE. Väga hea hinnangu oleksin andnud siis kui kesk oleks neljandaks jäänud. Samas juhib nende tegevus kohaliku venelaskonna hääled rahumeelselt ametlikult "eestikeelsele" parteile võimaldamata piisavalt populaarse äärmusliku venekeelse partei tekkimise. Väga paljuütlev oli taust Savisaare kõne ajal, mitu trullat vene mammit huilgamas, tagaplaanil kostis venekeelne jutt - tüüpilised valijad, mis muud. Tallinnas ja Ida-Virumaal kesk võitis aga palju olulisem näitaja oli enamuses maakondades neljandale kohale jäämine.

Kui seni sai kirjutatud põhiliselt kaotajast siis nüüd võitjatest, kelleks on kõik kolm ülejäänud parteid, kes parlamenti pääsesid. Kõik võitjad kostsid veidi pettunud, sest ilmselt ootasid veelgi paremat tulemust. Praegune seis eeldab 99% tõenäosusega, et valitsema jääb praegune ehk Reformi ja Isamaaliidu koalitsioon. Seega pole erilisi muutusi poliitikas oodata, mis kostab ju hea uudisena.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!