Saturday, April 16, 2011

Süstaost

Paari päeva eest Costco hulgilao tüüpi poes käies jäi jälle silma seal müüdav ilus kollane süst. Olen neid veesõidu vahendeid aastaid igatseva pilguga vahtinud ja isegi näppinud sel ajal kui teised kaubandusega tegelevad. Seekordki jõllasin teist niisama, sest tegelt oli tekkinud mõte kahekohaline osta, aga hinda nähes jäin mõtlema. Kahekohaline maksab koos allahindlusega $600 samas kui selle hinnaks oli $400 märgitud. kummaline, sest eelmisel nädalal pakuti neid $500 - $75 kupong seega $425 eest. Kahekohalise eelis võrreldes 2 ühekohalisega on lihtsam transport sihtkohta ja kokkuvõttes veidi odavam hind aga ühekohalistega oleks jälle lõbusam omaette sõita.

Kodus googeldasin veidi ja kui leidsin, et sama ühest süsta müüakse online oluliselt kallimalt, hakkas kinnistuma veendumus, et tegu on eluks hädavajaliku aksessuaariga:) Südametunnistuse rahustuseks uurisin vanemalt plikalt, ega tollele ei meeldiks ometi süstaga sõita - mis te arvate, muidugi meeldiks. Nüüd oli hea kindel see mõte ka kaasale välja käia - pool perest juba tahab:)


Ja kes siis ikka sooviks maha jääda kui perega veematkale minna. Kanuu kannab lahedalt kolme inimest ja kraami, süstaga saab neljas sõita. Selleks saab ilmselt olema kas mina või suurem plika, kaasa on osav kanuutaja, õpetas omal ajal mindki. Ühekohalise mõõtmeid vaadates paistab, et transportimise lahenduseks oleks selle kanuu sisse toppimine ja siis mõlemad koos katusele tõsta. Netis surfates sain kinnitust, et tegu olevat väga asjaliku paadiga - professionaalide arvamuse põhjal ideaalne kombinatsioon jõe, järve ja mere süstast - ühesõnaga universaal. Merel olla isegi pooleteisemeetrise lainega sõidetav ja jõel 2-3 klassi kärestikes piisavalt manööverdatav. Hind olevat ka küllalt madal, et julgeb sellistest kohtadest läbi sõita kuhu kallima riistapuuga ei tahaks riskima minna:)

Mõeldud tehtud, eile sõitsin kohe peale tööd poodi ja jõudsin just õigel ajal. Kaks süsta oligi ainult järgi. Sel ajal kui nende seisukorda ja komplekteeritust lähemalt uurisin, käis kaks inimest juttu ajamas. Üks olevat ise ostnud kõigepealt ühe ja peale proovimist kohe teise oma kaasale. Teine väitis, et tema mees oli eelmine aasta selle saanud ja paksult rahul. Paraku paistis, et kahe süsta peale saab vaid ühe täiskomplektse kokku kombineerida, sest ühel oli konks murdunud ja teisel lisakomplekti kuuluv põll ning auto raam seest "kaduma" läinud. Pakkisime siis müügiabilisega kõik kokku ja sõitsime kassa juurde. Kokkuvõttes saingi viimase süsta, sest teine katkise konksuga ebakomplektne saadeti tagasi tootjale.

Kassas makstes mõtlesin, et tegelt pole ju paha, selle kulu katan ühe päeva ületundidega, kui maksud ka sisse arvata siis pean küll pea kaks päeva "rabama". On ju nii et makse maksad kaks korda, siis kui palka saad ja siis kui selle eest miskit ostad, kokkuvõttes kooritakse pea pool palganumbrist maha kui nii vaadata. Auto juures otsustasin proovida teist sisse toppida, saab kiiremini kui katusele sidumisega. Hea ikka suurt universaali omada, tagaiste alla, eesiste ette ja mahtuski ära ehkki nina oli esiklaasist vaid 20 senti eemal.

Lõpuks olulisemad tehnilised andmed:

Pelican™ Escape 100 SE

Materjal, kolmekihiline Poly XR
Pikkus, Laius, Kõrgus - 305 x 71 x 37 [cm]
Kaal 20 kg, Kandevõime 136 kg
Reguleeritavad jalatoed ja seljatugi
Veekindel pakiruum taga, laud ja joogitopsi (õllepurgi:) hoidja ees
Kumminöörid ja kandekäepidemed ees ja taga
Lisavarustus:
Aer ja selle hoidja, autokatusel kandmise komplekt, veepõll.

Nüüd pole muud kui kiirelt vee peale. Lapsed oleks tahtnud juba täna minna aga ilm on külm ja vihmane, lükkasime veidi edasi. Ilmselt on vaja ka teine süst osta, aga momendil ootab veidi. Proovime enne selle ära.

2 comments:

  1. Nii pea kui ilm annab!

    Muideks lastes tekitas uudissõna "süst" põhjendamatut elevust, sest seda seostati pigem ühe teatava mitte kõige oodatuma meditsiinilise protseduuriga:)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!