Wednesday, May 4, 2011

Kullakang

Eelmine nädal olin postisorteerimis masina kallal ametis kui jäi silma kollaka läikega pisikese shokolaaditahvli mõõdus klots. Mõtlesin, et kust see küll võiks olla lahti tulnud, sihukest judinat ei osanud paugupealt mingi masina osaga seostada. Esimene üllatus oli aga see, et objekt oli poleeritult sile ja sain selle näppude vahele alles peale paari üritust. Lisaks veel erakordselt raske oma suuruse kohta.

Lähemal uurimisel avastasin pealt kirja US GOLD RESERVE ja 10 oz. Mis kurat, keegi teeb lolli nalja, see ei saa ju olla kullakang! Aga nii imelik kui see ka pole, peale lähemat uurimist jäi too seletus ainsaks loogiliseks järelduseks. Keegi peast põrunu oli 10 untsise kullakangi ümbrikku toppinud ja muidugi oli see tänu oma raskusele masinas paberümbrikust läbi lennanud. Kiire peast arvutus andis pihus oleva klotsi umbkaudseks väärtuseks 10 X $1500 = $15000US, seega hoidsin peopesal odavamat sorti autot:)

Ja nüüd te küll ei usu mis ma tegin: panin kullakangi lihtsalt masinat juhtiva arvutiklaviatuuri kõrvale nagu on ette nähtud käituda igasugu masinast leitud "tundmatute" objektidega. Ei saa salata, et oleks taskusse susanud kui tänavalt leidnuks aga meie töökohas on teine olukord. Esiteks on siin taskusse panemine reeglite vastane erinevalt tänavast ja teiseks ei tasuks taoline risk kuidagi ära, ehkki vahele jäämise võimalus on minimaalne. Enne koju minekut oli kang ikka veel klaviatuuri kõrval aga esmaspäeval juba kadunud.

Selline oli siis minu kõige põnevam ja väärtuslikum leid siiamaani, pärast mõtlesin, et oleks pidanud moblaga pilti tegema, ikkagi esimest korda kus kullakangi ihusilmaga nägin ja oma käes hoidsin. Üks töökaaslane oli kunagi Lõuna-Aafrika Kruger Randi kuldmündi leidnud, sõrmuseid ja kette tuleb tihti ette aga kullakang oli küll esimene, või siis lihtsalt keegi ei julge väärtuslikemast asjadest rääkida:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!