Wednesday, May 25, 2011

Victoria Päeva Matk

Jälle kord oli meil pikk nädalavahetus, suve poolaastal tuleb teisi keskeltläbi 1 kuus. Seekord tähistamaks kuninganna Victoria sünnipäeva. Miks just tema kõigi nende arvukate briti kuningate ja kuningannade hulgast pole mul aimugi.

Aga meie kasutasime vaba aega tavapäraselt, mis tähendas väljasõiduga loodusesse. Matkaks oleks seda kolmetunnist jalutuskäiku siiski liiga palju kutsuda. Kaasas olid ka Eesti sõbrad ja parimaks suht lähedal olevaks paigaks pidasime Mono Hills paekallast ja platoosid, kus oleme varemgi käinud. Ülal olevail piltidel kull või kotkas tiirlemas ja need kolm julget, kes söendasid klindi serval oleva suure eemalevajunud kaljueendi peale ronida.

Siin aga need kes julgesid alla kaljuprakku laskuda.

Ilm oli küll hommikupoole vihmane ja isegi kodust välja sõites käisid klaasipuhastajad aga peagi ilmus selge taeva laike. Nii pea kui päike nina pilve tagant välja suskas hakkas must asfalt hoogsalt aurama, andes tunnistust siinse suvepäikese palavusest.

Pilte silmajäänud puudest.

Metsarada polnudki vaatamata viimaste nädalate harjumatult tihedale sajule liiga märg nii, et meie pügatud koer jäi suht puhtaks kuni avastas rohu seest miski metslooma sitahunniku. Enne kui jõudsime reageerida hõõrus loom end kaelapidi pasa vastu ise mõnutundest ümisedes. Ja mina lihtsameelne olin juba lootnud, et koer sellest välja kasvanud. Linnas ta enam hunnikutest eriti vaimustusse ei satu aga metslooma väljaheite aroom osutus vastupandamatuks.

Paisjärve saareke ja vanem tüdruk õitsva õunapuu taustal.

Kui tulles oli elukas olnud tuttavate autos lapsi lõbustamas siis polnud kahtlustki, et tagasiteel pean koera meile taha panema. Jalutuskäik kulges ise tavalist marsruuti pidi ja miskit märkimisväärset ei juhtunudki. Et liiga igavaks ei läheks pugesin mingil momendil tihedamas metsas märkamatult puude vahele ja tegin mööduvale seltskonnale südametegevuse ergutuseks karu häält. Mõjus ootamatult hästi, unisus oli kui peoga pühitud:)

Meie laste matkaseltskond ning pisem plika kutsaga jooksmas.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!