Saturday, October 29, 2011

BF3 - Lahingutules:)


Et miks ma pole juba mõnda aega bloginud. Noh jube kiire vaenlaste nottimisega:) Teisipäeval peale tööd käisime vanema lapsega poest mängu ära toomas. Esimene arvutimäng, mille olen täishinnaga poest ja veel ette ära ostnud. Põhjuseid selleks oli, esiteks olen juba mitu aastat Battlefieldi seeria fänn olnud, alustades 1942'st, siis mängides pikalt BF2, viimasel ajal BFBC2. Võimalus BF3'e beeta versiooni tasuta proovida veenis, et tegu on parima selleteemalise arvutimänguga.

Ostmiseks oli mitu võimalust, mugavaim muidugi otse üle interneti Origini või mõne teise firma kaudu maha laadida. Mul oli aga soov omada füüsilist koopiat, mistõttu sortisin kiirelt läbi kohalike elektroonika ja arvutipoodide veebilehed. Hind oli igal pool sama: $60 CAD aga erinevad poed pakkusid juurde erinevaid poesiseseid soodustusi. Parim pakkumine Best Buy oma, kust olime just teleka tellinud. Lisaks $15 lisakaartide pakendile, mis automaatselt ettetellitud mänguga kaasa tuleb saime $10 kupongi edaspidiseks kasutuseks. Selleks ajaks kui mina tellisin oli juba ligi 2 miljonit koopiat ette müüdud, mis vihjab, et ma polnud ainus kellele BF3 meeldis.

Esmaspäeva öösel olid mitmed poed spetsiaalselt avatud, et saaks mängu esimesel võimalusel kätte. Boonuseks pakuti esimesele sajale kliendile tasuta BF-3 teemalist t-särki. Laps oleks hea meelega öösel sappa läinud aga mina ei viitsinud, sest juba pealelõunal koju sõites nägin esimesi fanaatikuid poe ees kannatlikult sabas seismas. Ja õnneks ei tohi tüdruk autoga omaette veel sõita.

Koju jõudes oli esimene asi mäng installida ja ära proovida. Saime ta peale üsna valutult, ainult Nvidia draivereid tuli uuendada. Esiteks sai mindud üksikmängijana sisse, et arvuti vastu mängides proovida kuidas erinevad funktsioonid töötavad.

Nüüd tekkis probleeme meie uhke hiirega, keda mäng keeldus ära tundmast. Viimases hädas programmeerisin hiire enda programmi abil erinevate klaviatuuri klahvide funktsioonid ümber hiire klahvidele. Paraku kippus tekkima mingi imelik viivis ja vahepeal ei töötanud hiir nii nagu ootasin. BFBC2 peale tagasi minnes oli kõik tipp-topp. Võib-olla probleem hoopis harjumatus mängu funktsioonide kasutamises. Arvuti vastu mängimine igatahes tundus olevat lihtsam kui BFBC2 puhul, suht siva sai esimestest lahingutest läbi.

Võrgus teiste mängijate vastu astudes polnud enam sugugi nii lihtne kui beeta versioonis. Aga peale seda kui algatuseks sain 4 korda järjest maha tapetud hakkas asi vähehaaval minema. Veidi vajab harjumist asjaolu, et sõdurid pole enam nii hästi näha kui enne, sulavad maastikku palju realistlikumalt. See eeldab eriti maastikul mängides rohkem hiilimis ja peitmismängu ning meeskonna koostööd. Isegi linnakaartidel pole neil mängijatel enam nii suuri eeliseid, kes oma kiire reaktsiooni peale lootes nagu peata kanad lihtsalt ringi jooksevad ja igas suunas paugutavad.

Kasutasin erinevaid relvasid, proovimaks kuidas need funksivad. Momendil tunduvad minusugusele amatöörile mugavamad snaiperipüss ja kuulipilduja. Algaja kohta saavutasin rahuldava tulemuse kill/death suhtega 0.83. Ainus suur puudus mängu juures on see, et saab kasutada vaid ühte "sõdurinime". See sunnib iga mängijat oma mängu eksemplari ostma kui nad oma statistikat oluliseks peavad. Meie esialgu piirdume ilmselt ühe mänguga, plika on niikuinii minust osavam, nii et tema mängimine minu nime all mõjub mu statistikale vaid positiivselt. Viimane pilt on Pariisis linnalahingust, kaart nimega "Seine forsseerimine".


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!