Tuesday, October 4, 2011

BF3 - Lõpuks Ometi

Tõepoolest, lõpuks ometi tehti kauaoodatud BF3 ehk Battlefieldi seeria järjekordne sõjamäng tavakasutajatele kättesaadavaks. Esialgu tegu Beeta versiooniga,mis on tasuta ja piiratud võimalustega, aga annab aimu kuidas mäng välja näeb. Autoostu madinaga seoses polnud enne laupäeva aega seda proovida. Siis aga laadisin maha ja panin käima kasutades Origini softi. Kõik sujus ladusalt, ainult videokaardi draiveri pidin uuendama. Poleks isegi vaja olnud, sest see andis mulle teatava eelise. Nimelt jooksis mäng ka vana draiveriga aga kohati paistis maapind läbi, mistõttu vastaseid oli ka läbi mäekünka näha:)

Mäng ise sarnaneb eelnevatest kõige rohkem BFBC2-le, mida oli ka oodata. Üks mõnusamaid efekte on muidugi mängus esinevate objektide purustamisvõimalus, mis uue Frostbite 2 mängumootoriga veelgi detailsemaks tehtud. Tegelikult on beetaversioonis (vähemalt nii vähe kui mina seda mänginud olen) võimalik mängida vaid jalaväelasena. Seega paistab olevat tegu justkui BFBC2 ja COD kombinatsiooniga, millel vägev graafika taga. Samas on minu arust mäng muudetud realistlikumaks nii, et võrreldes varasemaga on veidi suuremad eelised mängijatel, kes planeerivad oma taktikat. Meeskonna koostöö on veel olulisem kui eelmistes sama tüüpi mängudes. Niisama ringijooksmine ja igas suunas tulistamine on suht "eluohtlik" kui vähegi asjalikumad vastased. Delfis on sel teemal artikkel ja eestikeelse kommentaariga mänguvideo.

Mulle igatahes meeldib nii, et kavas ilmselt esimest korda üle pika aja ametlikult mäng osta. Nädalavahetuse jooksul kulutasin pool tunnikest arvuti taga mängimisele, selle ajaga õnnestus veidi asjale "pihta" saama hakata, aga suurem osa ajast kulus muidugi hiire tundlikkuse seadistamisele, klahvide ümbernimetamisele ja uute funktsioonide õppimisele. Kiirelt ei oska neid ikka kasutada, mis tähendab, et enne saan maha notitud kui tuleb meelde, et snaipri püssi stabiliseerimiseks on vaja vajutada teatud klahvi:) Selle ajaga õnnestus 9 vastast erinevate automaatpüssidega teise ilma saata, kusjuures ise sain 15 korda maha notitud. Minusuguse amatööri kohta täitsa rahuldav tulemus! Aga kellele iganes meeldib paugutamismänge mängida, sellele soovitan soojalt. Eriti nüüd, kui seda saab üle kuu aja tasuta proovida. Maha laadida saab Origin'i veebilehelt.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!