Saturday, October 22, 2011

LG 42LW5700 - varajane jõulukink

Informeerimata kõrvaltvaatajale võiks paista, et meie järjekordne panus maailma majanduse edendamisse polnud eriti arukas. Irooniline küll, aga omamata sateliidi taldrikut, kaabeltelevisiooni ja isegi tavalist antenni muretsesime endale teleka. Ja sealjuures sugugi mitte taaskasutuskeskusest $12 eest vaid hoopiski enam-vähem tehnika viimase sõna, millel isegi 3D ehk ruumilise pildi vaatamine võimalik.

Miks küll ometi, kaasa oli ju peale meie kaabelühenduse katkestamist suvel eelmise teleka lastelaagrile annetanud. Päris ilma teleka vaatamiseta me ka nüüd läbi ei saanud, tõmbasime internetist filme ja programme, mis tõesti huvitavad. Teatava imena meeldivad mõned neist meile kõigile nii, et korraldasime vahel "perekondlikke" filmiõhtuid. Sealjuures kippus 23 tollise ekraaniga sel otstarbel kasutatud arvutiekraan pisikeseks jääma.

Olime otsustanud millalgi jõulude paiku, kui super soodsad pakkumised, suurema ekraani muretseda. Aga eelmine nädal tuli kaasa emailile teade elektroonikapoe sünnipäeva erakordsest väljamüügist. Seal oli pakkumine, millest ei saanud mööda vaadata. LG 42 tollist interneti ühendatavuse ja 3D ehk ruumilise pildiga LED telekat pakuti odavamalt kui sama suurt tavalist. Asi tundus kahtlaselt hea, tavaliselt on taolisel puhul põhjust kahtlustada mingit trikki. Aga et tegu oli ühe suurema siinse elektroonikapoega, võtsime sooduka täpsema uurimise alla.

Esiteks muidugi veendumaks, et pole tegu labase pettusega, logisime nende veebilehele otse (mitte läbi emaili lingi) sisse. Pakkumine ikka seal, järgmiseks sammuks teleka kohta infi uurimine. Paraku oli tegu nii uue mudeliga, et selle kohta polnudki palju võrdlusmaterjali ega ülevaateid leida. Aga suht heaks indikaatoriks pidasin sama firma eelnevaid mudeleid, mis parimate "Smart" TV'de hulka kuuluvad. Paar ülevaadet, mis leidsin olid vägagi kiitvad, kriitikat pälvisid minu jaoks mitteolulised faktorid nagu näiteks disain ja WiFi klaviatuuri puudumine.

LG enda kodulehte uurides avastasin, et nende hind on sama mudeli eest $1499 ehk rohkem kui 2 korda kallim kui $699, mis momendil veebitellimusel küsitav. Järgmine kõige soodsam pakkumine terves Canadas oli $999 sama mudeli eest, isegi USA's oli hind kõrgem. Leidsime, et pikalt pole siin miskit mõelda kuna väljamüügil olev piiratud kogus telekaid kahanes silmanähtavalt, kaasa pani tellimuse sisse ja olimegi perele varase jõulukingi või pigem halloweenikingi:) ostnud. Nüüd polnud muud teha kui oodata millal saadetis ukse taha tuuakse. Elasin üle kerge ehmatuse kui kuulsin, et Canada Postiga teenust kasutatakse, kuna olen näinud kuidas pakke koheldakse. Ju siis seepärast oli tegu tasuta kohaletoimetamisega:)

LG 42LW5700 pole muidugi suuruselt võrreldav nende 60 ja 70 tollistega, mis paistavad ameeriklaste lemmikuks olevat muutunud. Siinsesse pisikesse majja just paraja suurusega. Paradoksaalselt oli seni isegi eesti suvekodus olev 32 tolline oluliselt vingem kui kõik siinsed pildikarbid.

Kõik tehnilised andmed teleka kohta võib leida nende kodulehelt aga olulisemad toon järgnevalt välja:
LG 42LW5700 on 42 tolline Full-HD 1920 x 1080 3D funktsionaalsusega LED "Smart TV"
Kontrast 5000000 : 1, 120 Hz skaneerimine, 2.4 ms response time (videomänguks sobiv).
Ühendatavus: WiFi n, LAN, USB-2, HDMI, Component, Composite, VGA, Dig Audio, ...

Üleeile ta siis saabus. Kuna meid polnud päeval kodus viidi pakk postkontorisse, kuhu tuli ise järgi sõita. Postitädi vaatas meid kui hulle kui mainisime, et tulime teleka järgi. Tema küsimus kas meil ikka kindlustus on ajas mind tagasihoidlikult öeldes sutsu ärevile. Pakend paistis siiski ühes tükis olevat, ehkki veidi tambitud olemisega. Isegi Fordi taha mahutamisega oli probleeme, suur teine ikkagi.

Kodus välja võttes ei paistnud miskit häda olevat. Meeldiva üllatusena olid kaasas neli paari 3D prille ja WiFi-n pulk, mida ostulepingu alusel pakendis ei pidanud leiduma. Täiskomplektist jäi nüüd puudu ainult niinimetatud "Magic Wand" ehk spetsiaalne suunatav kaugjuhtimispult, mis lihtsustab interneti kasutamist ja mängude mängimist.

Ühendasime aparaadi elektrivõrku ja lülitasime sisse. Esiteks kurtis, et ei leia TV kanaleid, mida meil muidugi seoses kaabli puudumisega pole. Siis tundis ära traadita interneti ja kukkus oma firmware update alla laadima. See oli hirmaeglane protsess, 10 minutiga jaksas vaid 1% alla tõmmata. Miskit mäda, aga jätsime ta jupitama ja vaatasime enda pilte ning koduvideosid ekraanilt. Kvaliteet tundus olevat parem kui tegelikkuses. Muid interneti funktsioone ei saanud katsetada, sest nagu telekas väitis "unavailable during update".

Kui tudile mineku ajaks oli vaid 30% käes lõin käega ja katkestasin alla laadimise. Läksin läpakal neti peale surfama ning avastasin, et teistel on sama probleem olnud. LG kodulehel oli üleval hoopiski uuem firmware versioon kui see, mida telekas ise üritas maha tõmmata. Laadisin ta USB pulgale ja saatsin LG klienditoetusele emaili küsides kas on vaja jupikaupa firmware uuendada või tohib kohe viimane versioon peale panna. Selleks ajaks oli kell pool üks ja viimane aeg magama kerida. Viimane pilt on tehtud täna hommikul kui olime juba enamuse funktsioone käima saanud. Lisaks meeletule hulgale interneti TV'le ja videotele on ka Eesti TV otseülekannete vaatamine nüüd täiesti tasemel kvaliteediga. Hoolikalt vaadates paistab pildilt teleka allosas eestikeelne tekst:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!