Sunday, October 16, 2011

Suusashow

See nädalavahetus oli Toronto suusashow. Läksin kohale rohkem selle pärast, et harilikult oleme alati seal oma talvise suusapuhkuse broneerinud. Põhjus lihtne, show-special hinnad on kohati poole odavamad kui muidu. Samas pead 4 kuud ette kinni panema omamata aimugi võimalikust ilmast. Aga seni on alati vedanud, sest sula peale pole sattunud. Paar korda on kole külm olnud, aga meid see suurt ei sega, sest riideid saab alati rohkem selga ajada.

Tuttavas reisuagentuuris paningi hotellitoa tõstuki vahetus läheduses kinni ja otsustasin siis pilku visata skiswap osakonda, kus pakutakse kasutatud varustust ja eelmise aasta mudeleid, mis poodidesse seisma jäänud. Hinnad muidugi soodsamad kui tavaliselt, sest kraamist vaja lahti saada. Show algas neljapäeval ning laupäevaks polnud suurt miskit head ja odavat enam järgi jäänud. Nina eest krabati ära kaks paari Atomice, mis oleks suuremale tüdrukule sobinud. Aga pole hullu, ta saab see aasta veel eelmise aasta suuskadel sõita, pole teine õnneks eriti kasvanud ega kaalus juurde pannud.

Ja siis jäi pilk peatuma mulle paraja pikkusega Fisheritel. Kobedad võistlussuusad, aga ilmselt liiga kallid. Rohkem naljapärast keerasin hinnasildi enda poole, mida kuradit, ainult $200 küsitakse. Kindlasti on miskit viga, või siis väga kulunud põhjad. Kuid huvi oli tärganud, inspekteerisin hoolikalt nii sidemed kui suusad üle. Tegu paistis olevat vaid mõned korrad sõidetud suuskadega, rantidel täispaksus alles, põhjad jumalast siledad ning pealispinnal vaid üksikud kriipsud. Kaalusin, mis teha kui äkki menus, et mul ju lapse mobla kaasas. Istusin maha ning googeldasin infot Fischer RC4 Worldcup RC Z13 Flowflex Race Skis kohta.

Selgus, et tegu 2009 aasta Fisheri tippklassi suuskadega (originaalhind $1100), millest paremaid jagatakse vaid tegelikele world cup'i võistlejatele. Suusad mõeldud ekspertidele, suusainstruktoritele ja kohalikel võistlustel kasutamiseks. Eriti kindlad suurel kiirusel suure ja keskmise raadiusega pööretel kõval lumel ja isegi jäistes kohtades. Ehkki minu taset kirjeldab täpsemini pigem julge asjaarmastaja, oli hammas asjatundjate haruldaselt kõrgeid hinnanguid lugedes verele läinud. Ei hakka siin tehnilistesse üksikasjadesse laskuma aga väidetavalt tagab stabiilsuse lisaks suusa enda sisekonstruktsioonile spets võistlussidemete ja plaadi kasutamine.

Võtsin suusad kaenlasse ja jalutasin kassa juurde lisades järjekordse koorma krediitkaardile, mis õnneks tõrkuma ei hakanud. Eks me talvel näe, kas head suusad teevad minust parema suusataja või hoopiski ajavad Fisheri esindajad mu mäelt minema, et ei teeks nende toodangule häbi:)))

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!