Saturday, December 31, 2011

Vaade möödunud aastale

Ongi käes 2011 aasta viimne päev, aeg heita tagasi pilk sellele aastale. Mis huvitavat juhtunud, mis sitasti läinud, mida põnevat ees oodata. Momendil seda lugu kirjutades istun tööl, esimesel pilgul vaadates tundub nagu jube nöök olema, aga tegelt mitte. Nimelt on kell alles 10 hommikul ja terve päeva töö juba tehtud, nüüd pean lihtsalt hängima kella kaheni kui aeg koju vanaaasta ärasaatmise peoks valmistuma minna. Boonuseks veel see, et seoses tänase päevaga jookseb kahekordne tasu!


Isiklikus elus miskeid muutusi pole olnud ega ka ette näha:) Super hea naine, kaks talutavat last, kelle teismelise ea probleemid ei käi üle pea, armas koer, kaks kassi, oma maja millel pole ülejõu käivat võlga peal - mis sa veel oskad tahta. Muidugi võiks kõik veel paremini olla:) Nagu näiteks neli naist;), teenijad kes geeniustest laste, koera ja kasside järgi vaatavad, villa ookeani rannal suusamägede all, mootorjaht kai ääres loksumas ja kopter ja reaktiivlennuk maja taga ja .... :)))

Töö koha pealt ei tea küll ühtegi teist kohta, kus saaks nii tagasihoidliku pingutuse ja totaalselt stressivaba tegevuse eest nii korralikult tasustatud. Põnev mul muidugi pole, aga vaba aega jääb piisavalt, et töö kõrvalt enda jaoks põnevate asjadega tegeleda. Ja paljudel siis meie hulgast on selline töö, mis samas ka hobiks, ja kuhu muudkui tagasi kipuks. Enamasti on töö siiski vahendiks, et teenida endale normaalset äraelamist võimaldav rahahulk. Leian, et mida lihtsamini seda saavutada, seda parem. Unustasin mainida, et järgmiseks aastaks olen teeninud välja 558 tundi ehk 2 tundi vähem kui 14 (neliteist) nädalat puhkust!!!

On siis sel aastal miskit halvasti läinud. No kindlasti on, aga midagi märkimisväärset ei tule pähe. Pisiasjade üle kurtmine oleks nagu nende üle irvitamine, kellel tegelikult probleemid on. Ei siiski, jälle on üks aasta ära kulutatud ja aasta vähem sellesamuse maa peal pesitseda jäänud. Sinna pole aga miskit parata, seega tuleb püüda iga aasta, kuu, päev, tund ja minut nii elada, et sellest mõnu tunda ja mitte asjata raisku lasta. Eriti totter oma aega kulutada tegevusele, mida vihkad või muretsemisele asjade üle mida niikuinii muuta ei saa. Lapsed, kui seda juhtute lugema: see ei tähenda, et tubasid pole vaja koristada:)))

Äkki torkas pähe, et paljude puhul on ju tervis probleemiks. Aga millega alati hästi olnud, seda ei oska nagu hinnatagi, sest pea 50 aasta jooksul pole praktiliselt kunagi miskit tõsisemat häda olnud. Aeg-ajalt ette tulnud hambavalu või külmetuse pärast ei sobi nagu nuriseda. Eks siin on aidanud suht tervislikud eluviisid ja head geenid, mis muud, no ja arstirohtusid peale aspiriini olen haruharva tarvitanud, vähem kui 10 korda elu jooksul.

Mida siis järgmiselt aastalt tahta. Olen pisikeste nõudmistega ja täitsa rahul kui elu jätkub samal rajal, mis sel aastal. Samas ei kurdaks kui saaks ühe suurema (no ikka mitu miljonit, et saaks pensile jääda) lotovõidu:) Kahjuks seda vist ei juhtu, sest võitmiseks on vaja lotot mängida, millega olen haruharva tegelenud - vähem kui kord aastas. Seda, et järgmine aasta inimkonnale viimaseks peaks jääma ei maksa karta, parempoolsel pildil lihtne selgitus, miks Maajade kalender järgmisel aastal lõppeb:)  
Mul oli ruumi ainult 2012 aastani.  Hehee, see ehmatab üks päev mõnesid päris korralikult!

Lubadusi (kohustusi) pole ma kunagi uueks aastaks andnud või võtnud. Milleks end ilmaasjata stressata, eriti kui need sellised on mis pingutust nõuavad. Küll ma siis teen kui tuju tuleb või vajadus lausa möödapääsmatuks osutub.

Kõigile seda postitust lugema sattunuile soovin uuel aastal piisavalt aega tegelemiseks just nende asjadega mis meeldivad ja minimaalselt aega nende tegevuste jaoks, mis ebameeldivad kohustused:)))


7 comments:

  1. Suured Tänud, teile samuti kõike head uuel aastal!!! Sulle personaalselt sooviks head blogimist;), ma pole miskipärast mõnda aega enam uusi postitusi näinud.

    ReplyDelete
  2. Õnnelikku uut aastat!

    ReplyDelete
  3. Äitähh kohalik, sulle samuti! Ilmahulkur:)

    ReplyDelete
  4. Teguderohket uut aastat! :)

    ReplyDelete
  5. Mulle see soov sobib, võtan tänuga vastu. Haakub niiväga mu enda mõtetega...

    Siitpoolt siis ka: kõike kõige paremat Sulle uuel aastal, lisaks ka neile, kes Sulle olulised...

    ReplyDelete
  6. Parimad uue aasta soovid, lennukat sulge ja mönusat edasi tuksumist (ühe naise, kahe normaalse lapse, koera ja kassidega ;-)

    ReplyDelete
  7. Tänud kõigile kommenteerijatele!!!

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!