Saturday, March 3, 2012

Peavalu ja Youtube


Ikka täitsa jama kui inimesel on peavalu, eriti siis kui rohkem kui kaks korda aastas ei esine. No nii harjumatu, et võtab kohe sirakile. Ja samas pole teine nii hull, kui vaikselt lesida siis pole tunda, lihtsalt sihuke uimane ja läbiklohmitud tunne kallal. Ju vist miski gripiviirus leidis lõpuks tee minu juurde. Oli ka aeg, sest viimati sai kaks päeva tõbine olla umbes aasta tagasi.


Aga kõik on muidugi naise süü:) Tema põdes siin sarnaste näitudega 4 päeva kodus ja mina lihtsameelne mõtlesin, et mulle sihuke tühiasi külge ei hakka. Profülaktilises mõttes hoidsin viisakuse piirides eemale, aga mitu päeva siis terve mees jaksab end eemal hoida;) Kokkuvõttes oma viga, et ei kannatanud ära. Noh sõin kaks kaasa pakutud tabletti ja veidi on olemine paremaks läinud, ehk homme jaksan end juba arvuti taha mängima vedada:)



Õhtul veel vaatasin neti pealt huvitavaid videosid, ETV Sinimägede teemal tehtud filmi ja mõningaid sõjateemalisi lühijuppe. Talvesõjast leidsin põneva inglisekeelse lühikokkuvõtte. Sealsamas sattusin lõigu peale, mis reastas maailma kõigi aegade parimad snaiperid. Mis te arvate, kes siis absoluutselt parimaks osutus.



Soomlase Simo Häyhä arvele, kes võitles Kollaa rindel, tuli ainuüksi 100 päeva jooksul 705 vene sõduri teise ilma saatmine. 505 neist vene snaiperpüssi Mosin-Nagant läbi ja 200 Suomi automaadi abil. Sellise tulemuse saamiseks kasutas ta mitut kavalat nippi, millest märkimisväärseim lume suus hoidmine, et hingeaur tema asukohta ei reedaks. Meest prooviti korduvalt vene snaiprite poolt lõksu püüda või kontsentreeritud suurtükiväe löögiga hävitada aga alati väljus duellist võitjana pisike (160cm) soomlane.


Märtsi algul sai ta lahingus raskelt haavata kuid jäi ellu. Hilisema elu käigus oli korduvalt Soome presidendi jahikaaslane. Kui hiljem küsiti, kuidas ta nii heaks laskuriks sai, vastas mees, et harjutamine teeb meistriks:) Teine mees, kes silma jäi, oli sakslane Heinrich Severloh. Normandia dessandi ajal oli see sõdur kuulipilduriks tappes erinevatel andmetel 1000 kuni 2000 ameeriklast "Omaha" rannal esimesel päeval. Peagi langes mees ameeriklaste kätte vangi ja elas sõja üle. Aastaid hiljem kohtus ühe ellujäänuga kellest kolm tema kuuli läbi läinud, endised vastased said suurteks sõpradeks.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!