Sunday, March 4, 2012

Putin, hääletamine


Tänast spektaaklit ei saa ju kuidagi valimisteks nimetada. Kõige paremini sobib ehk nõuka ajast meelde jäänud termin "hääletamine", sest ühtegi teist tõsiselt võetavat kandidaati peale seltsimees Putini venelastele ei pakutud. Loomulikult oli kogu aeg selge, et Medvedev oli eelmised neli aastat asenduspresidendiks, formaalselt konstitutsiooni järgimaks. Putin pani vahepeal lihtsalt maski ette, nüüd on jõudnud kätte aeg mask maha võtta ja kord majja lüüa.


Algul mõtlesin, et miks küll oleks vaja sellist näitemängu korraldada kui ta niikuinii vene rahva hulgas populaarseim ja saaks ka valitud ilma võltsimisteta. Aga siis sattusin huvitava venelaste endi poolt läbiviidud põhjaliku avaliku arvamuse küsitluse peale. Selle alusel soovib suurem osa rahvast näha venemaa tulevikku lääne tüüpi demokraatiana, mis kuidagi Putini presidendiks valimisega kokku ei sobi. Alles teisel kohal on arvamus, et venemaa peaks arenema erilist "vene" joont järgides (Putini arusaama järgi). Endise NL tüüpi tulevikku või marurahvuslikku liini toetas samuti üllatavalt suur hulk küsitletuist. Seega paistab, et Putinil ei pruugigi tegelikkuses olla nii suur toetus kui võiks arvata, siit ka vajadus valimisvõidu kindlustamiseks igasuguste vahenditega.



Leidsin naljaka pildi, kus Ukraina tuntud tissipaljastajate organisatsiooni Femena liikmed Moskva valimisjaoskonda väisasid. Putin olla sealt alles mõne minuti eest lahkunud jäädes erootilisest vaatepildist ilma. Fotol on näha kuidas politseinikud üritavad preilisid minema sikutada, kõrval seisab põnevil ilmega poiss oma natu segaduses emaga:)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!