Tuesday, April 17, 2012

Veel Nutikast

Mulle ikka hirmsasti meeldib moodne tehnoloogia. Muidugi tuleb juttu moblast, mille vasikavaimustuses omanik olen vaid veidi üle kahe nädala olnud. Mulle isiklikult tundub, et Samsung on Galaxy Nexuse puhul suutnud samasse seadmesse kokku keevitada Apple ja Nokia head omadused. Igatahes nüüd saan aru oma Eesti sõpradest, kes ütlesid, et kui tööle sõites mobla on maha jäänud siis keeravad kas või hiljaks jäämise hinnaga tagasi, sest ilma moblata elu pole võimalik. Nii ekstreemselt vajalikuks pole mu mänguasi veel muutunud aga mugavust lisab küll oluliselt.

Erilise rahulolu põhjuseks asjaolu, et enamus funktsioone on ääretult loogiliselt üles seatud. Isegi algajal ei teki vajadust kasutaja juhendi järgi. Muideks mobla tuligi ilma paberkandjal juhendita (veebist on see muidugi saadaval). Pidin juba poodi õiendama minema, aga laps rahustas, et sul pole seda vaja. Tõepoolest, kui ta oli mulle "asjatundjana" (Nexus S omanikuna) paariminutise lühikursuse andnud kujunes edasine käkiteoks.

Julgelt tunnistan, et see on esimene tehnoloogiline vidin, mis pole veel kordagi frustratsiooni esile kutsunud. Natuke muretsesin mobla abil arvuti internetti ühendamise üle aga piisas paarist nupuvajutusest moblal ja arvutil võrguühenduseks loa andmisest ning voilaa!!!, surfasingi netis. Turvalisuse mõttes tarvitasin USB juhet mitte Wifi't ega Bluetoothi.

Nutika funktsioonidest kasutan põhiliselt internetis surfamise võimalust, tekstsõnumeid ja emaile, google kaardiprogramme, eesti raadio kuulamist ning kalendrit. Klassikalise telefonina, millest ta välja kasvanud, leiab see seade minu puhul suht harva kasutamist. Lapsed ei viitsi helistada, tekstivad vahel. Kaasaga ikka paar korda päevas jutustan, lisaks veel mõned asjaajamise kõned ja ongi kõik. Õnneks pole reklaamiagentuurid veel numbrile jaole saanud. Üritan seda üsna salajas hoida, et teine liiga tihti taskus pirisema või paugutama (SMS'i signaal :) ei hakkaks.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!