Wednesday, April 18, 2012

Windows 8

Nädalavahetusel saime veel ühe meeldiva tehnoloogilise kogemuse. Kuna kaasa läpakal oli seoses originaalselt kaasas olnud Vistaga (või liigse hulga programmidega) pidevalt järjest rohkem probleeme otsustasime midagi kardinaalset ette võtta. Oli võimalus parandada op süsteemi installatsioon või teha puhas uus paigaldus. Teades aga, et Vista niikuinii niru on, uurisime võimalust täiesti uue op süsteemi peale panemiseks. Windows 7 maksab $100 aga kuna on teada, et Windows 8 tuleb peagi välja kaalusime ka seda varianti.

Avastasin, et vaatamata läpaka kohta soliidsele kolmeaastasele vanusele vastab kaasa riistvara lõdvalt Windows 8 nõudmistele. Milleks siis üldse panna "seitset", parem juba kohe viimase peale hüpata, tuliuue installatsiooni puhul pole ju vahet. Viimase tõuke andis asjaolu, et Windows 8 testversiooni (Windows 8 Consumer Preview) pakutakse tasuta, ja allalaadijail on võimalus ka lõppversiooni puhul seda kas hinnaalandusega või isegi täiesti tasuta saada. Kaasa võttis kõik olulised andmed maha ning laadisime uue op süsteemi alla. Natu pani mõtlema kõrvalolev naljapilt, loodetavasti siiski see tõeks ei osutu. Igatahes asjatundjate arvustused on enamasti kiitvad olnud.

Pühapäeval oli see suur hetk kui lõime alla kaks korda "enter" klahvi vastates jaatavalt hoiatusele, et kõik meie info sellel arvutil kustutatakse seoses uue op süsteemi paigaldamisega. Ekraan läks pimedaks, siis tuli ilus sinine ette ja algaski installatsioon. Läks ootamatult valutult ja kiiresti, ainult paar korda oli vaja enter klahvi toksata, kõik muu automaatne. Kartsin, et draiveritega tuleb probleeme, nagu see tavaliselt kipub olema, aga ei miskit. Poole tunniga kargas windows 8 ekraan ette. Veidi harjumist uue paigutusega aga muidu tundus asjalik olevat.

Kippusin ise põnevusega torkima kuid kahjuks kaasa läpakas, olin sunnitud talle eelisõiguse andma. Kokkuvõttes paistab läpakas oluliselt paremini ja kiiremini funksivat tundes praktiliselt kõik lisaseadmed automaatselt ära. Kõige üllatavam oli asjaolu, et enam ei seganud mikrolaineahju peale lülitamine interneti ühendust. Täielik müstika, sest minu arust ei saa see kuidagi olla sõltuvuses ühest võrgu arvutist, ikka wifi ruuterist. Aga fakt jääb faktiks, ainus loogiline võimalus, et arvuti vahetas wifi ruuteri kanalit, pean seda veel üle kontrollima.

Kokkuvõttes oleme seni (kaks päeva :) paksult rahul ja julgen kõigile soovitada, kes kaaluvad op süsteemi vahetust ja kelle riistvara selle välja kannatab ja kes ei karda aeg-ajalt miskit uut proovida.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!