Tuesday, May 15, 2012

Kanajalaga koeratemp

Täna sain paraja tünga. Esialgu tegelesin veidi aiatööga, siis istusin niisama aias ja nautisin ilusat ilma. Kohvi kõrvale näksisin kaasa eelmise aasta viimastest punastest sõstardest tehtud imehead plaadikooki. Kobisin korraks tuppa, et vaadata kas lapsed end korralikult ülal peavad. See tähendab on miskit asjalikku söönud ja tegelevad õppetööga. Mõlemad istusid läpakate taga ja teatasid, et kõhud täis.

Mingil põhjusel leidsin köögilaualt taldrikul kolm grillitud kanajalga, millest üks kondini paljaks näritud, teine puutumata ja viimane osaliselt nätsutatud. Omaette nohisesin, et on ikka tited, ei oska toiduga ringi käia, ikka pool järgi jäetud. Ja nagu kokkuhoidlikule lapsevanemale kohane, võtsin selle nätsutatu ja asusin kallale. Poole nosimise peal hüüdsin teise tuppa, et kas te rohkem kana ei taha. Negatiivse vastuse peale lisasin: "No panen siis järelejäänud nahka." Selle peale sain vastuseks, et ära seda söö, mille Koko kätte sai.

Mis mõttes??? Vaatasin halva eelaimusega näpu vahel tolknevale pea lõpetatud kanajalale, "Ta sai selle kondi, jah?" Ei-ei, selle, kust natuke hammustatud, sikutasime ta hammaste vahelt protestiurinast hoolimata tagasi. Minu vandumise peale kostus teisest toast peale lühikest pausi naeruturtsatusi ja hüüe: "Kas sõid selle ära?", millele järgnes naerulagin. Pergel küll, ma saan aru, et koera tuleb õpetada ja varastatud kraam suust välja sikutada, aga miks see tagasi taldrikule panna???

Marutõbi oleks vist kerge pääsemine, sest ma parem ei hakka kirjeldama, mida kõike koer suhu ajab rääkimata sellest, et lisaks enda puhastamisele limpsitakse ka pere kasside tagumised otsad üle. Polegi tükk aega nii korralikult hambaid pesnud ja suuloputusvett tarbinud. Korra kaalusin ka kerge oksekuuri korraldamist aga ainuüksi mõte, et sama kraam veelkord suu sisepinda puudub ajas värinad peale. Parem ikka loota loodusele ja lasta asjadel loomulikku rada käia. Alternatiiviks oli desinfitseeriva lahuse otse kõhtu manustamine, ma ei pea silmas vetsu puhastus vahendit, aga kuidagi imelik laste silme all viina jooma hakata. Igatahes momendil, neli tundi hiljem, pole veel mingeid tõsisemaid haigusnähte avaldunud.

3 comments:

  1. Ei olegi, midagi muud öelda, kui väga lõbus lugemine. :D

    ReplyDelete
  2. marutõbe niimoodi ei saa. Ja üldse, koer on ikka suhteeliselt puhas loom. Kasukas võib tal saastane olla ja käpad ka, suus aga peaks küll kord valitsema. Vanast' lasti koeral ikka kriimustust lakkuda, pidi puhastav toime olema.
    Mis muidugi ei tähenda, et ei tohiks õhtul paar pitsi viina visata...

    ReplyDelete
  3. Olen ka kuulnud, et koera lakkumine pidada haavale hästi mõjuma. Aga mul on tekkinud teatav kahtlus kas see vahetult peale kassi tagumiku limpsimist meditsiiniliselt soovitatav ja steriilne protseduur on :) Igatahes momendil pole veel kedagi hammustanud, aga peiteaeg pidi vist kolm päeva olema :)))

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!