Friday, June 22, 2012

Alko Üllatus


Peaaegu oleks unustanud naljaka seiga, mis vist küll võib ainult tohmi "välismaalasega" Eestis juhtuda. Mõni päev tagasi käisin peale raamatukogu ka poest läbi, et oma toiduvarusid täiendada. Muu olulise kõrval jäi pilk pidama kalja riiuli juures mullijoogi pudelite kastidele. Niikuinii oli plaanis laste saabumise puhul neile paar kalja osta, kuid ega lasteshampagi paha pole, eriti veel kui seda kaljast odavamalt müüakse. No ja kui maasikamaitseline juua ei kõlbagi siis pole 1 eurone kaotus märkimisväärne. Torkasin paar pudelit pikemalt mõtlemata korvi.

Kodus hakkasin huvi pärast uurima, kas see jook on sama kange kui hea pooleprotsendine kääritatud kali või hoopis alkota nagu ameerikas lastejookide puhul kombeks. Üllatusest jäi suu ammuli, sest vastu terendas täiesti ühemõtteline ALC 5.5% VOL. 75cl. Ilmselt oli poes viga tehtud, vahuvein ju ei saa olla odavam kui õlu, kaljast rääkimata. Aga hiljem kuulsin teadjamatelt, et see pidavat eestimaal täiesti võimalik olema. Tegu on Saku tellimusel saksamaal villitud tootega, paistab et noortele taskukohane jook müüki paisatud just õigeks ajaks kooli lõpetamise ja Jaanipäeva tähistamiseks. Oma lastele ei saanud/raatsinud:) seda muidugi jätta. Õnneks oli õhtul äärmiselt sobiv võimalus ära tarvitada kui Kreeka Venemaad 1:0 võitis, lülitades viimase konkurentsist välja.


Aga eelneva teema juurde sobiks ka mõttekild siinsest alkopoliitikast üldse. Telekat vaadates hakkab silma omapärane vastuolu, kus sama reklaamipausi korral esitatakse nii "Viru Valge" promot kui ka päästeameti joomisevastase kampaania videoklippi. Esimene paraku pikalt professionaalsemalt (suurema raha eest) tehtud. Lõpetuseks asjalik Lõuna Eestis noorte endi poolt filmitud joomavastane video.


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!