Monday, September 3, 2012

Helikopteri Piloodi Meisterlikkuse Autasu


Kahjuks ei õnnestunud mul seda autasu saada mitte ehtsa sõjaväe kopteriga lendamise oskuse eest, vaid ainult simulaatoril teiste vastu madistades. Tegu on Battlefield 3 mänguga, kus oleme koos vanema lapsega "kõrgemat pilotaazhi" harjutanud. Suve viimane pikk nädalavahetus käes, ning mida muud targemat sellise üle 30 kraadise kuumusega ikka teha kui jahedas keldris istuda ja arvuti taga vastaseid nottida:) Kõik telgitamiskohad ja loodusrajad rahvast nii täis, et Torontos vist vähem inimesi kui metsas. Eks meie läheme järgmine nädal pikemalt kui saab rahulikult omaette olla.

Aga pealkirja teema juurde tagasi tulles tuleb tunnistada, et see arvutimäng on tõepoolest lausa sõltuvust tekitanud. Täiesti saan aru teismelistest, kes päevad ja ööd läbi arvuti taga hiirega vehivad ja klaviatuuri taovad. Õnneks on minu laps mõistlik ja kisub issi arvuti tagant ära kui kell juba liiga palju saab. Samuti tuleb tunnistada, et suur osa minu tulemustest on tänu temale kuna enamasti istub plika helikopteri piloodi kohal ja mina olen relvurina kuulipilduja taga või rakette sihtmärgile suunamas. Aga lendan ka ise päris talutavalt, tema on lihtsalt parem.


Hiljuti saime endale optilise kaabliga juhitava raketi, mille juhtimine on küll keerulisem aga purustusjõud märksa suurem. Igatahes peale mõningast harjutamist saame sellistest maapealsetest sihtmärkidest nagu soomusmasinad ja tankid jagu enamasti ühe ülelennuga. Koostöö on mängus absoluutselt vajalik nii jalamehena kui eriti masinatel, üksi oled vastastele lihtsalt mugavaks märklauaks. Nagu statistikast näha saan enamuse oma punktidest ja "killidest" helikopteri või tankiga. Lennukiga lendamine on minu jaoks millegi pärast oluliselt keerulisem, ei suuda märklaudu küllalt siva leida ja järske pöördeid võtta, et ise teise lennuki eest minema saada.

Käsirelvade osas on mul tulemuslikumateks tavalised automaatrelvad ning auväärsel neljandal kohal nuga. Täna läks eriti hästi, sain neli noakilli kusjuures kolm neist järjest mõne minuti jooksul viimases mängus. Pussitamised, kui kõige suuremat osavust nõudev tapaviis, on eriliselt hinnas mängurite hulgas, lisaks saad veel vastase sõduri "dogtagi" ehk kaelas rippuva registreerimisnumbri. BF3's on noaga oluliselt raskem "tappa" kui nii mõneski teises sõjamängus. Esiteks peab üsna täpselt ja õiges kauguses ning suunas noaga suskama ning teiseks võtab animatsioon rohkem aega, mis tähendab, et niisama noaga vehkimine on kiire viis ise notitud saada. Tulistamine on üldse oluliselt realistlikum, sest umbes lastes, võid ainult õnneliku juhusega pihta saada. Peab sihtima ja pikkadel valangutel pole mõtet (kui just ninapidi koos pole), sest kuulid jooksevad laiali. Püstolit kasutan hädakorral kui põhirelva pide tühjaks saab või kui sattun snaiperina lähivõitlusse, kus pika püssiga raske efektiivselt tegutseda.

Enamasti mängime kahekesi meeskonnas kas helikopteris või tankis aga viimasel ajal oleme ka jalamehena parema koostöö kätte saanud. Asjalikumad tegelased mängivad neljases või kuueses grupis, sellistest on väga raske jagu saada kui kõik omavahel kokku mängivad ja infi vahetavad. Oleme ka veidi snaipripaarina proovinud, üks snaiper ja teine spotter ehk märgi leidja ning julgestaja. Täna õhtuks oleme mõlemad jõudnud 20'le tasemele ehk sõjaväelisele auastmele "Gunnery Sergeant".

Teadmiseks neile, kellele taoline ajaviide meeldib - momendil ja ilmselt veel paar päeva on BF3 eriti soodsalt  Origini poes $19,99'ga saadaval. Lisakaartide pakendeid kahjuks soodsamalt ei pakuta, nende eest pead ikka $50 välja käima. Nojah, miljonid kasutajad on sõltuvusse viidud, nüüd EA Games firmal hea pappi kühvliga taskusse ajada. Ise loodan salamisi, et äkki pakuvad "mustal reedel" seda poole hinnaga, siis küll võtaks ära.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!