Saturday, November 3, 2012

Halloweeni järelkaja

"Mustad jõud" orkaan Sandy näol on ähvardavalt laskunud Toronto kohale
Halloween oli küll juba kolmapäeval aga alles täna sain mahti sellest kirjutada. Minu arust on meie lapsed pikalt liiga suured, et seda kommijooksu harrastada, aga ise nad ikka tahtsid ja ei hakanud mina ka keelama. Vanem plika nägi hulka vaeva, et endale kostüüm kokku keevitada, noorem ajas lihtsalt karate riided selga ja lubas kommijagajatele inspireerivaid jalalööke esitada:) Nendega kaasa küll ei viitsinud (julgenud:) minna, piinlik ju kui suurtel neiudel isa kaasas käib.

Kolmapäev oli muidugi igati sobilik Halloweeni ilm, orkaan Sandy jõudis Torontosse kohale. Eelmine öö puhusid iilid kohati ligi 100 km/h, päeval tuule kiirus langes, linna kohal kihutasid madalad vihmapilved. Töölt tulles avanes kesklinna poole vaadates õige õõvastav "halloweenilik" vaade nagu laskuksid mustad jõud linna kohale.



Kommijooksule läksime siinsete sõprade poole, kelle tütre sünnipäev langeb samale ajale, mitu kärbest ühe hoobiga. Seda traditsiooni oleme elus pidanud enam-vähem ajast kui pisem laps kõndima õppis. Lisaks on too rajoon ka meie eelmise elukoht, kus mõlemad tüdrukud sündinud, seega veidi nostalgiline üritus ka.
1 Novembri "saak" Loblaw's poest,
aasta kommivaru:)

Vaatmata vihmale ja tuulele oli tänav paksult lapsi täis, siiski veidi vähem kui tavaliselt, mida kinnitas asjaolu, et parkimise leidmine polnud väga raske. Majaesistest pilte pole, kuna ei viitsinud ise sihukese ilmaga lastega kaasa minna, selle asemel istusin pererahvaga soojas toas ja luristasin paar õlut rindu, autojuhina ei tohi ju hiljem enam võtta. 

Saak oli lastel suht normaalne, kummalgi pool kotti komme täis. Seekord kiirustasime koju kiiremalt kui tavaliselt, sest vanemal lapsel oli järgmisel päeval kaks suurt kontrolltööd koolis.

Neljapäeval, ehk Halloweenile järgneval päeval sõitsime laste koju saabudes kohalikku esinduslikku toidupoodi, kus eeldatavasti halloweeni teemalised kommid soodusmüügis. Saigi talvevaru ära ostetud, sest enamus maiustusi 50% - 70% hinnaalandusega. Plikad valisid just neid, mis eriliselt meeldivad. Vaevalt need ühe päevaga palju oma sisulisest väärtusest kaotasid, aga esteetilisest küljest on poodidel jõulude ajal kummaline halloweeni piltidega komme müüa.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!