Thursday, January 10, 2013

Lõvinaine

Üle-eelmine nädal raamatukogus jäi pihku miski kriminull paljulubava pealkirjaga "Beastly Things". Mõtlesin, et toon kaasale vahelduseks, muidu unustab paberkandjal raamatu lugemise täitsa ära. Aga mingi moment oli mul endal lugemisvara otsas ja võtsin selle Donna Leon'i (ehk Naine Lõvi - ma millegi pärast arvan, et seda võiks nii otse tõlkida) kirjutise nina alla. Tegu Itaalia autoriga, kelle raamatutes toimub tegevus Veneetsias.

Hakkasin lugema ja ei saanud pidama, enne kui raamat läbi sai. Eelmine neljapäev juba läksin autori nime järgi teisi teoseid otsima, leidsingi "Surm imelikul maal". Mis mind siis pani ka teist raamatut krabama. Stiililt sarnaneb viimase aja populaarsete Põhjala autoritele. Tegevus toimub minu jaoks eksootilises Veneetsias, mille eluolu ja kohalike vaateid valgustatakse läbi uurijast peategelase Comissario Guido Brunetti silmade. Kõige paremaks iseloomustuseks on ehk: "üks lahe lugemine".

Igatahes täna plaanis järjekordne võtta, selliste raamatutega mõnus tugitoolis lõdvestuda, ajurakukesi pole vaja pingutada:) Soovitav lugemine neile, kellele meeldisid Stig Larssoni või Camilla Läckbergi omad.

2 comments:

  1. Soovitan Andrea Camilleri inspektor Montalbano lugusid, väga head, tegevus Sitsiilias.

    ReplyDelete
  2. Tänud, järgmine neljapäev raamatukogus heidan pilgu peale, kas seda ka inglise keelde tõlgitud.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!