Wednesday, February 13, 2013

Punkt lännu.

Magamistoa uus laualamp, asendab vana kollast.
Punkt oleks just valge lambi kohal pidanud olema.
Täna töölt koju tulles hakkasin uue hooga netist fotoka parandamise asjus abi otsima. Esialgu sattusin muidugi paarile lehele, mis hea nõu eest emaili ja raha küsisid. Sellised on enamasti lihtsameelsete lõksu püüdmiseks. Minu rusikareegliks: Niipea kui hakatakse isikuandmete või mis veel hullem, rahakoti vastu huvi tundma, on targem selliselt veebilehelt jalga lasta.

Igatahes leidsin peagi asjaliku ehow nimelise veebilehe, kus igasugu teemadel, kaasa arvatud digikaamerate kohta veits infot jagati. Seal oli nii lahtivõtmise kui ka puhastamise juhend olemas. Nagu olin arvanud, tundus minu probleem olema läätse sisemisel küljel või peeglitel asuv puru. Esiteks soovitati proovida kasutada lihtsaimat meetodit ja kaamerat raputada või õrnalt toksata, ehk pudeneb puru ise ära. Olin seda ka oma mõistusega eelnevalt teinud, kuid polnud aidanud.

Näppimise käigus libises kaamera vahepeal kerge kolksuga laua vastu ja kui mõne aja pärast pilti lähemalt uurisin avastasin, et punkt on liikunud. Hei, see polegi kinni kleepunud. Sõrmega toksimine ja raputamine ei muutnud miskit. Toksasin uuesti vastu lauda ja hei hopsti, pilt puhas. Muidugi pole tegu ideaalse lahendusega, sest prügi endiselt kaameras, aga vähemalt on selge, et sellest peaks suht lihtsalt lahti saama kui fotokas lahti võtta. Esialgu ei hakka torkima, vähemalt seni kui punkt uuesti endast märku ei anna.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!