Saturday, March 16, 2013

Lumine koolivaheaeg

4 suusatajat 6'st on sellel mäel eesti lapsed !!!
Varahommikul teel Blue Mountainile
Lastel oli see nädal koolivaheaeg. Tegevust neile jagus, nii tubast kui ka vabas õhus. Reede sai lihtsalt relaksitud, laupäeval läks vanem tüdruk personaalse kutsega Toronto Ülikooli tutvustuspäevale. Eks ta natu pabinas oli, ikkagi täitsa omaette, kõik nii uus ja tundmatu. Aga tagasitulles ei jõudnud ära kiita kui põnev ja asjalik üritus oli. Meie pisema lapsega tegime neljatunnise eriti intensiivse trenni karates, koju jõudes olime nii väsinud, et jäime magama.
Mari

Miku
Pühapäeval niru ilm, korraldasime arvutimängu ralli. Kolmekesi mängisime pea terve päeva keldris monitoride taga BFBC2. Vanem laps sai snaiprina eriti hea tulemuse, ühes mängus oskas lausa 20 vastast nottida ja sealjuures vaid üks kord ise pihta saada. Tankistina tuli tal ka rekord, millele aitasin minagi kaasa kuulipildurina toetades ja vajadusel tanki parandades.

Kiki

Kiki

Kavas oli nii palju kui võimalik suusatamas käia aga ilm tegi omad korrektuurid: ka esmaspäev, teisipäev sadas. Käisime karates, et ainuüksi arvuti taga klõbistades vägivald liialt virtuaalseks ei jääks:) Alles kolmapäeval jäi vihm järgi ja läks külmaks. Kütsime kohe mäele ega pidanud pettuma. Hommikupoole saime mõned tunnid päikest, peale lõunat tuli natukese ajaga 10 senti värsket lund. Vihm polnudki mäge eriti hullult ära jäätanud, kandid võtsid mõnuga, hiljem sai pehme lume sõitu harjutada.

Lapsed uhavad koos mäest alla

Kata

Järgmisel päeval tulid laste sõbrad ka kaasa. Ilm oli super mõnus, päike kogu päev ja mõned kraadid külma, mis hoidis lumepinna just parajalt tugeva, et sai kiiret sõitu teha. Rahvast oli vaatamata ilusale ilmale, suurepärastele lumeoludele ja koolivaheajale üllatavalt hõredalt. Kippusime viimast võtma, sest mägi lihtsalt sundis kihutama. No muidugi, kui pole karta teistega kokku põrkamist siis oskasime ikka vanema lapsega parajal kiirusel teineteist leida.

...  ja Mari
Teel kokkupõrkele :   Tom ...
Matsust suurt muud ei mäleta, et korraga märkasin kedagi vasakult vilksatamas, siis kadusid jalad alt ja tegin küljesuunalise täissalto. Maandumine oli ootamatult pehme, no muidugi sest sadasin tagumikuga plika rinnakorvile ja põrkasin sealt edasi. Püsti karates nägin ehmatusega, et laps sirakil ja kõõksub nagu kala kuival, olin tal hinge kinni löönud. Kui õhk jälle käima hakkas uurisin kas hingata on valus. Vastus, et mitte eriti rahustas veidi, siis peaks ribid terved olema. Lasin tal mõned minutid lumel istuda ja taastuda, viimaks ajas tüdruk püsti ning sõitsime ettevaatlikult alla.

Meie kõige väsinum suusataja :)
Ta ei tahtnudki kohvikusse istuma minna aga kui olime paar sõitu teinud otsustas siiski veidi puhata. Võtsime kuuma siidri ja arutasime, et tegelikult läks õnneks, sest kui ma oleks talle oma raskusega käe või jala peale kukkunud, võinuks tagajärg murtud luu või välja väänatud liigese näol palju hullem olla. Peagi kobisime tagasi mäele ja suusatasime üheksani õhtul. Paistis, et tegu oli ainult põrutuse ja muljumisega. Laps isegi tahtis tagasiteel roolis olla, alles poolel teel vahetasime.

Reedel oli tüdrukul tähtis päev: autosõidu eksam, mille eduka läbimise korral võib üksi roolis olla. Veits oli muretsemist, aga ta on mul juba kaks aastat sõitnud, ja tunneb end päris kindlalt. Pole kahtlustki, et sõidab paremini kui nii mõnigi teine, kel 10 aastat load olnud. Samas võib eksamineerija alati läbi kukutada kui tahab. Kuna keeldusime altkäemaksu maksmast (millest kirjutan ehk järgmises blogis) polnud päris kindel mis saab. Aga kõik läks ootamatult kiirelt ja hästi, meil on nüüd peres kolm juhilubadega isikut.

Laupäeval oli lastel raske karate trenn, mina käisin tööl, et suveks lisapuhkust teenida. Oleme kutsutud Jaapanisse võistlustele, no läheks hea meelega aga see maksab hirmsat pappi. Peale lõunat istusimegi maha ühe teise karatekaga ja arutasime kõike reisiga seonduvat nagu lennupiletid, hotellid, mida seal näha tahame, jne ...  Kui juba minna, siis tahaks ikka veidi ringi ka vaadata! Homme koolivaheaja viimane päev, eks lapsed lebotavad niisama ja kui viitsime mängime BF3 uusi äsja välja tulnud "Endgame" kaarte läbi. Selline siis oli kevadvaheaeg.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!