Tuesday, May 7, 2013

Presidendist ja Kanepiõlust

Kõigepealt peaks andma selgitust, miks ma pole viimasel ajal eriti blogistanud. Eks ikka seetõttu, et kole kiire olnud. Aeg jaguneb töö, karate, katuse ja lugemise vahel. Reedel käisime presidendiga kohtumas, oli teine Kanadas riigivisiidil ja sai ka aega Toronto eesti majast läbi astuda. Laupäev möödus katusel aga pühapäeval viskas kopa ette ning käisime perega matkamas, ega töö pole jänes, et eest ära jookseb.

Presidendiga kohtumisest kirjutas kaasa oma blogis ja pani ka pilte üles. Enda poolt lisaks mõned tähelepanekud. President vastas küsimustele asjalikult ja tundus veidi üllatunud olevat, et need olevat eelnevalt modereeritud. Ühesõnaga küsimuste esitamise koha pealt tundus, et kohalikud asjapulgad olid tiba üle pingutanud lubades ainult "kontrollitud" küsimusi, tuli kangest putinlikult tuttav ette. Ma usun et Ilves on piisavalt hea sõna ja kiire taibuga, et suudaks igasugustele küsimustele ilma kokutamata vastata. Üht eelnevalt kinnitamata küsima tikkujat ei lastudki millegi pärast mikri juurde. Minagi olin juba küsimuse Euroopa jagunemise koha pealt valmis mõelnud, aga jäin ilmselgelt hiljaks.

Peale koosolekut algas veidi vabam osa, kus rahvas lasti rootsi laua tüüpi nämmi mekkima. Lõhesaiad ja kohalike pagarite pirukad olid igati head. Paraku pakuti ainsa joogina veini, isegi kohvi ei suutnud ma leida. Presidendipaari jaoks polnud aga kohustused lõppenud, nemad pidid tunnikese veetma soovijatega pildistamiseks. Minu arust on tegu õige totra ettevõtmisega ja ei suuda aru saada inimestest, kes tingimata soovivad presidendiga pilti saada. No ma saan aru kui tehakse pilt mingil erakordsel juhul kui president annab üle aumärgi või medali aga niisama seista temaga koos et fotot saada, milleks??? Kui nii väga vaja siis selleks on ju Photoshop palju mugavam kasutada :D

Aga paistis, et esindan vähemust, sest enamus võttis kenasti sappa, et pildile saada. Nüüd sain ka aru miks mõned tüübid olid nii viisakalt riides, et ei tundnud neid äragi :) Igaks juhuks küsisin kaasalt, ega tema ei taha pildile saada, aga õnneks olen valinud omale naise, kelle arusaamised vähemalt selle koha pealt sarnased. Tema hakkas üldse koju kippuma enne kui olin jõudnud teise veiniklaasiga ühele poole. Jäigi mul kringel proovimata :(

Matkast kirjutan järgmises postituses aga kanepiõllest saate kohe teada. Täna otsustasin õllepoest läbi astuda, sest katusepanemine oli mu kodustele õllevarudele hävitavalt mõjunud, 24-ne kast oli kui kerisele kadunud, ainult üks kurb purk vahtis külmkapist eile vastu kui trennist tulin. Igatahes täna poes õlleriiulit tudeerides selgus, et viisakatest eksportõlledest pole sooduka peal ühtegi mu lemmikut. Kanada õlut olen üritanud vältida, vaatamata soodsamale hinnale on tegu suht maitsetu vedelikuga. Ainult USA õlled on veel hullemad, mida iseloomustab kõige paremini unustamatu väljend et nad on kui seks kanuus, ehk "fucking close to water".

Viimases hädas krabasin kuus Austria Gösserit ja proovimise mõttes võtsin ka ühe "Lezajsk" nimelise Poolaka, etterutates tuleb tunnistada, et too osutus täitsa joodavaks, lisaks veel 5.5% kangust. Aga kassa poole suundudes jäi pilk peatuma pisemas formaadis purgil, millel ilutsev kanepileht tõmbas tähelepanu.  "Buzz Hemp Beer", hmm ... lähemalt uurides selgus, et tegu punase lager tüüpi õllega, mis valmistatud parimast Briti Columbia kanepist, tumedast Alberta maltoosast ja valitud saksa humalatest. Momendil pean aga lugejate ootusi petma, sest tundub, et tegu lihtsalt reklaamitrikiga. Igatahes tund aega peale kanepi õlle manustamist polnud miskit mõju märgata, alles poolaka otsa kallamine tekitas ajurakukestes kerge rahulolu tunde. Seega jään kanepi koha pealt endiselt süütuks, sest kui joogina võiks ju proovida siis suitsetamine on mulle vastuvõetamatu tegevus selles niigi saastatud atmosfääris.

2 comments:

  1. On siis katus pandud?

    ReplyDelete
  2. Praegase seisuga ehk 14 Maiks on kaks ja kolmveerand külge pandud, loodetavasti kuu lõpuks ikka saab valmis ;)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!