Wednesday, October 2, 2013

BF4 ja Hyundai

Eile, esimene oktoober oli tähtis päev, esiteks tuli välja kauaoodatud BattleField 4 militaarne paugutamismäng ja teiseks sai meie perekäru kahe aastaseks. Eile polnud aega postitada, sest enamuse vabast ajast istusin arvuti taga :)

Päev algas varakult, ärkasin 4:20 AM, õuest kostis koledat tühjade õllepurkide kolinat. Pesukaru saatan, on saanud kiwide maitse suhu ja viinamarjade otsalõppemise puhul otsustas nendega maiustama hakata. Mulle selline pull üldse ei istu mistõttu asetasin tema hirmutamiseks tühjad pilsneri purgid lahtiselt okstele. Esimene kord paari päeva eest piisas plekikolinast, et loom minema hirmutada aga eile ööseks oli ta aru saanud, tühjad õllepurgid ei hammusta ka siis kui hirmsa plärinaga maha kukuvad. Istus saatanasigitis kiwi otsas ja pugis kahe suupoolega minu higi ja vaevaga kasvatatud maitsvaid vilju.

Ei jäänud muud üle kui alukates nagu Homer Simpson õue tormata ja looma paar korda suusakepiga susata. Elukale taoline asi eriti ei istunud, lõrises mu peale aga nähes kes suurem, otsustas vastavalt ellujäämiskursuse motole: "mitte astuda võitlusse millest pole lootust võitjana väljuda" taganeda. Kui veel koer toas verdtarretava häälega  lõugama pistis, arvates et karjaliikmele tehakse liiga, pidas pesukaru targemaks kiwid kus seda ja teist jätta ning üle garaazhi katuse jalga lasta.

Uni oli läinud, kuna hammas verel ja tapahimu adrenaliinilaksust kallal otsustasin arvuti taha istuda ning BattleFieldi ära proovida. Seda enam, et mäng oli tavakasutajatele mängimiseks Ameerika idatsooni ajavööndi järgi kell neli öösel välja tulnud. Selge, miks nii mitmed aknad sellisel jumalavallatul ajal valged on, mänguhullud juba klaviatuuri ja hiirega agaralt teisi samasuguseid teise ilma saatmas. BF4 käima tõmmates pidin üllatusega tunnistama, et hulk servereid oli ääreni täis. Nojah, USA's ju riigitöötajad ei pidanud hommikul kohale minema, mis muud kui arvuti taha istuda.

Tegelt said eile öösel beeta versiooni katsetada vaid need priviligeeritud, kellel kas BF3 premium või paari muu Origini mängu omanikud, või kes olid juba BF4 ette tellinud. Teised imegu näppu ja oodaku neljanda oktoobrini, kui ka nemad saavad tasuta proovida. Ehkki algus oli paljulubav ja minu vana Delli arvuti esimese põlvkonna i7 protsessori ning 460 GTX videokaardiga jaksas probleemideta mängu täislahutusvõime juures high settingutes vedada, läks peagi asi käest. Mingi moment kadus hiire normaalne juhitavus ja kui hakkasin mõnuga ettejäänud vastast automaadivalanguga kostitama ei tulnud torust paukugi. Mis kurat, ega nad ometi nii tõepäraseks ole mängu muutnud, et relva puhastamata unustamise pärast tuli tõrge???

BF4 BEETA VIDEO  VÄGA ASJALIK LÜHIÜLEVAADE


Palju polnud aega probleemi kallal pusida, pidin hakkama tööle minema. Päev möödus kannatamatult oodates, millal kell kaks saab, et kiirelt koju mängima rallida. Öeldakse, et mehed jäävad alati poisikesteks, pole päris täpne, sest neid mänge mängib ka üllatavalt palju naisi ja tüdrukuid. Lähimaks kinnituseks minu oma vanem plika ja mitmed tema sõbrannad. Kodus arvuti taha hüpates selgus, et vahepeal polnud hiire käitumine sugugi paranenud. Laadisin viimased nVidia draiverid alla ja üldse optimeerisin arvutit nii palju kui sain, aga hiir igavene siga käitus väga etteaimamatult.

Proovisin isegi teist hiirt, ikka sama jama. Kahtlustasin, et spets programm, mis mu eelmise mänguhiirega kaasa tuli, tekitab segadust ja proovisin ka sellega seadistusi muuta, ei miskit. Kõige kummalisem, et BF3 ja BFBC2 mängisid ludinal, ainult BF4 puhul hiir juras. Igatahes lasta ei õnnestunud aga kõhuli visates või hüpates tuli torust pauk, täielik müstika, lisaks ei töötanud osa klaviatuuri nuppe nagu ette nähtud. No peab olema mängu viga kui muidu kõik ok. Joystickil samuti nupud jumalast sassis. Netist abi otsides ei leidnud midagi. Mõtlesin juba vana hiire ära parandada ja võtsin selle lahti kui tuli huvitav mõte. Paar korda varem on Joystick jupsinud kui mänguhoos kiirusenupp paigast nihutatud. Ja siis nägin, olin Joysticki eest ära lükanud vastu laua äärt nii, et kang pidevalt veidi viltu asendis andis mängule juhtsignaali.

Niipea kui selle paigale liigutasin hakkas automaat laskma, juhhei!!! Igaks juhuks kiskusin Joysticki usb august üldse välja, sest natuke segane miks teistes mängudes sama probleemi polnud. Võimalik et BF4 laadimise ajal oli juba signaal peal ja see rikkus miskid algsettingud ära, esialgu ajan ilma läbi. Igatahes läks lahinguks, algul võttis aega, et üldse aru saada kus kaardi peal oled, aga pikapeale tekkis mingi üldmulje, mis, kes ja kus. Beeta versioonis on üks pigem jalaväele mõeldud linnakaart, Shanghai vallutamine. Samas saab kasutada hulka erinevaid lahingumasinaid ja koptereid.

Olin vaid paar mängu teinud kui vanem laps koju jõudis. Too teatas, et õppida pole miskit, haaras kiirelt paar ampsu ja kiirustas alla minu kõrvale oma läpakaga. Tema läpakas oma 560m GTX videokaardiga sättis mängu high ja ultra peale, graafika oli tõepoolest äge. Kõige paremini saab aru kui vaadata ülalpool olevat täna youtubes väljatulnud videot. Nagu FB's postitasin on see põhjuseks, miks ma pole lähemal ajal kättesaadav ;) Igatahes mängisime pidevalt kümneni, kuni olemine liiga uniseks läks.

Mängu enda kohta võin öelda, et võrreldes BF3'ga ootasin veidi suuremat edasiminekut. Enamasti sama, ehkki detailid paremad ja graafika võimsam. Kõige selle täielikuks nautimiseks on aga vaja võimsamat videokaarti. Mul oli enne plaanis osta, kuid nähes kui hästi praegune välja veab, polegi enam nii oluline. Relvastuse valik suht limiteeritud, algad ju 0 punktiga. Aga esmamulje põhjal saab kuulipildujat üksiklaskude puhul snaiperina kasutada, nii vastase kui tanki maha saamiseks vajalik rohkem ja täpsemalt tabada kui BF3's, püssigranaat ei tapa alati ühe pauguga, paadid on võimsad, ujudes saab nii pussitada kui lasta, pussitamise juures saab kaitsta ja ise vastu susata ... Eks erinevusi tuleb edaspidi veel välja.

Kuna 1 oktoobril pääsesid enamasti kogenud mängijad ligi, oli nende vastu palju raskem punkte saada. Kokkuvõttes suutsime kumbki lapsega esimese paela peale saada, aga K/D tuli vilets, veidi üle kolmandiku. Palju oli lolle apsusid, eks nii õpid. Mulle pakkus rahuldust, et õnnestus kaks tüüpi noaga "teise ilma" saata:) Igatahes vägev mäng, mis kardetavasti hakkab allkorruse renoveerimist takistama;) Aga võibolla ka mitte, sest seal me ju mängima hakkame.

Pealkirja teisele teemale, autole ei viitsi palju tähelepanu pühendada, vaja mängima kiirustada. Hyundai Elantra touring on nüüd kaks aastat meie käes olnud, läbisõitu suht vähe - alla 40 tuhande. Põhiliselt olen rahul, sest mingeid probleeme pole olnud peale pisikese naela, mis aasta tagasi kummi läks ja siiane seal istub, kord kuus pean õhku juurde lööma. Piinlikkusega tuleb tunnistada, et ise pole viitsinud midagi teha, isegi õlivahetused teenindustes tehtud. No lihtsalt ei tasu ära, parem maksan 20 dollarit peale ja ei pea enda käsi määrima, selle aja saan mõnusamalt arvuti taga või matkates veeta.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!