Wednesday, November 6, 2013

Linnapea kimub piipu

Eksite rängalt kui arvasite, et ninasarvikust juttu tuleb. Nimelt on mul "au" elada linnas, mille esimene mees eile avalikult teatas, et tarvitab crack kokaiini. Et tegu pole just kõige tavalisema Toronto linnavalitsuse pressiteatega võis veenduda kas või selle alusel, et väljaütlemist kommenteeriti üle maailma uudisteagentuurides. Meie ise siin oleme tüübi suhtes juba üsna paksunahaliseks muutunud, kuna skandaale tuleb kui Vändrast saelaudu, rahvas on lihtsalt ära harjunud.

Kõige kummalisem on aga fakt, et härra ei pea sellist pisiasja tagasiastumiseks piisavaks põhjuseks. Kui ta tõepoolest peaks linnapeana jätkama ja järgmistel valimistel uuesti kandideerima, tekitaks see mitte ainult minu arusaamistes täieliku segaduse. Lugu tuli välja juba kevadel ja siis ajas mees kõik tagasi väites, et tegu väljamõeldisega. Nüüd tunnistas üles, kuna politsei kätte sattus video linnapeast cracki piipu kimumas, enam polnud võimalik vastu ajada. Aga tuli välja uue ideega, et olevat nii purjus olnud, seepärast ei mäleta.

Politseiülem igatahes teatas, et ei kutsu linnapead sel aastal politseiballile - karistuseks vist. Tuletab meelde Simpsonite linnapea Quimbyt ja politsei ülemat Wiggumit :D Ma arvasin alati, et kangete narkotside kasutamise eest võib kriminaalvastutusele võtta aga ilmselt eksisin. Igatahes annab tüüp õige huvitavat eeskuju linna noorsoole. Lisaks eelpoolmainitule paistab vana silma üleüldise suhtumisega, et seadused on mõeldud madalamate kihtide vaoshoidmiseks. Näiteks on pidevalt nähtud roolis moblaga lobisemas, parkimas kuhu meeldib, ajakirjanikke sõimamas (see veel kuidagi mõistetav:).... jne ...

Samas tuleb tunnistada, et ilmselt tänu oma diktaatorlikule juhtimisstiilile on ta linna finantsilist olukorda teataval määral suutnud paremuse poole pöörata. Meeletut raiskamist on ohjeldatud, mis muidugi ametiühingutele meeltmööda pole. Momendil pole selge, mis saab aga paistab, et isegi suur osa tulihingelisi pooldajaid on tagasi tõmbunud kartes end linnapea solgiga määrida. Kes tahab rohkem ja täpsemalt teada võib lihtsalt googeldada Toronto mayor Rob Ford ja lugemist jagub! Laisad võivad klikkida järgneval lingil http://www.theglobeandmail.com/news/toronto/rob-ford-councillors/article15263319/

2 comments:

  1. BBC uudisteleheküljel oli ka teie vallatu linnapea seiklustest kirjutatud. Aga tänapäeval ongi nii, et seadused on vaid nn madalamatele kihtidele täitmiseks.

    ReplyDelete
  2. Kahjuks varjutab see meie linnapea ekstreemne käitumine seda, mis ta linna heaks teinud on. Nagu Tom lõpus siiski tunnistab, et rahakulutamist on kõvasti vähendatud. Ta on päris puhta töö selles suhtes teinud ja sellega ka hulga vaenlasi saanud. Eks siis on vaja leida midagi, millega teda välja puksida.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!