Monday, March 31, 2014

Mäel 31 Märtsil

Blue Mountaini nõlvad, vähem kui pooled pildil, kõrguste vahe 240 m
Et Ukraina olukord tundus rahunema vastupidiselt minu eilsele ennustusele (tervelt 500 meest olla kasarmusse saadetud 40000-sest väekoondisest;), ja tänaseks ehk esmaspäevaks, Märtsi viimaseks päevaks lubas suurepärast kevadilma: +9C täis päikesega, ei jäänud muud üle kui suusatama minna :P

Huroni järv siin veel 60cm jääkihiga kaetud
Tõstukile saime 10 min peale selle käima lülitamist ja sõitsime seni kui rahvast elektri jõul üles veeti, kui pisikesed õlle ning näksipausid kõrvale jätta. Ilmaennustus seekord tabas täppi ja päikesekreem kulus marjaks ära aga ikka õnnestus vasak põsk ära kõrvetada.

Tund aega algul sai sõita võistlusraja kvaliteediga jäätunud kõva lume peal, milleks minu suusad loodud on. Jube kaif oli tuul kiivriaukudes vilistamas jää terasrantide all kriuksumas alla kihutada. Ei raatsinud isegi aega kulutada pildistamisele. Selleks ajaks kui fotoka ja mobla välja koukisin olid esimesed õlled nahas ja mägi pehme, nii et suuremat asja sõidu pildistamisest ei saanud. Panen mõned videokaadrid, seepärast ka kvaliteet alla igasugust arvestust, mitte et käed oleks värisenud.

Libastumine jääl ...
... laugel kohal lihtsam
Lõpuks oli mäepind õige paksu jääsupiga kaetud, lisaks hulgaliselt kõrgeid pehmeid kuhjatisi. Sihukestes oludes on päris raske sõita aga samas sunnib see pidevalt optimaalset asendit hoidma, muidu lendad maoli mäele. Paar korda sai lundki suhu, viskas teist suusaotsalt üles ning külili lennates sain korraliku lõuatäie, lisaks päiksekad märja lumemördiga kaetud. Suusatajaid oli suht vähe, piltide põhjal võib tekkida petlik mulje, et vaid minu pärast hoitakse tõstukeid töös :D

Tagasiteel pilt lumistest põldudest, taamal paekallas
Mäel levis rahva seas kuulujutt, et tõstukit hoitakse lahti kuni lihavõtte pühadeni - juhhei, see aasta on tõepoolest super talv. Globaalse soojenemise taustal vaadatuna kardetavasti pikim ja lumerohkeim mida meie eakaaslastel õnnestub näha ja millest järeltulevaile põlvkondadele legende jutustatakse.
Kuhu küll teel ???


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!