Monday, April 14, 2014

Masendav olukord

No nii, panin oma ennustusega täiesti puusse. Poleks küll oodanud, et jällekord ei tee Ukraina pool midagi peale ultimaatumi tähtaja möödumist. Kas tõepoolest pole neil jõudu või tahtmist Venemaale vastu hakata. Kui nii, siis tuleb jällegi tõdeda, et Ukrainlastel pole põhjust kedagi teist kui iseennast süüdistada. Hästi öeldud, et kui ei toida enda armeed siis toidad vallutaja oma.

Nii uskumatu kui see mulle tundub, paistab et Ukraina laseb Idaprovintsid ilma vastu hakkamata minema. Momendil igatahes tundub Kiiev täiesti impotentselt tegutsevat. Senine käitumine ainult julgustab Venemaad ja igasugu bandiitide jõuke, kes Vene eriüksuste kõrval on hakanud välja ilmuma.

Ukraina ainsaks võimaluseks on koheselt alustada jõulist operatsiooni korra jalule panemiseks. Olukord väljub Idaosas päeva paariga lõplikult kontrolli alt ja siis võib tõesti olla vaja eriolukorda massilise rüüstamise vältimiseks. Hea põhjus Vene sõjaväel "rahukaitsjatena" sisse marssida.

Euroopa lisas paar tüüpi viisakeelu nimekirja, lihtsalt piinlik on. Tõepoolest tekkib tunne, et Venemaa peaks hakkama rääkima Ida-Saksa kuulumisest enda mõjusfääri ja Alaska tagasinõudmisest, äkki siis ärkavad seal kah üles. Obama helistas Putinile, lobisesid teised veidi, tulemusi taolisest käigust oleks raske oodata. Putin ju teab, et miskit tõsist ette ei võeta.

Kui enne eeldasin, et Ukraina astub mandriosa kallalekippumise puhul Venemaale relvajõul vastu siis enam ma nii kindel pole. Initsiatiiv on totaalselt Kremli käes ja edasine sõltub sellest, kas eeldatavate lisasanktsioonide mõju on Putini arust väärt Ida-Ukrainat või mitte. Mina tema semel, kasutaksin momendi ära, sest kõik märgid näitavad, maailm ei taha ja Ukraina ei suuda miskit teha. Iseasi, mis pärast Ida-Ukrainaga peale hakata. Tegu ju nõukaaegse rasketööstuspiirkonnaga, mida peab sellisel juhul Venemaa Lääne asemel üleval pidama hakkama.

Vahepeal tekib tunne, et ei taha enam uudiseid vaadata, liiga masendav :P

2 comments:

  1. Loe seda Lucase artiklit:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2605578/Edward-Lucas-I-hope-Im-wrong-historians-look-say-start-World-War-III.html

    ReplyDelete
  2. Tänud viite eest, jätan õhtuseks lugemismaiuspalaks. Muideks järgmine neljapäev on Lucas isiklikult Torontos, lähen tema loengut kuulama! Ehk saab ka küsimusi esitada.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!