Wednesday, April 9, 2014

Rattaost - CCM Velocity

CCM Velocity - niinimetatud hübriidratas
Viimased päevad on möödunud palavikulises jalgrataste otsimises. Nimelt andis kaasa teada, et tema töökaaslane saadab konteineri Eestisse ja seal jäävat ruumi üle. Muidu uurisin juba ratta kaasavõtmist Finnairiga, mis polnud ka väga hull - $100. Sellisel juhul tasub aga ainult tõesti kallist ratast viia, millist kavatsust mul polnud.

Ratta viimine kerkis juba paar aastat tagasi päevakorda, kui minu 20 aastat vana Rootsi maanteeratas hakkas Eestis vähehaaval otsi andma. Eelmine aasta õnnestus paar korda korralikult ehkki õnnelikult kukkuda. Ju oli märk, et vaja mõistlik ratas muretseda. Muidugi oleks selle veidi vaeva nähes korda saanud, aga vahetamist vajaksid pidurid, kummid, sadul, rattaid olen iga aasta pidanud üle timmima, ilmselt juba viimase piiri peal. Lisaks pole kitsaste siledate kummide, madala lenksu ja kivikõva võidusõidu sadulaga maanteerattaga sugugi mõnus sõita teedel ja maastikul, kus mul meeldib seigelda. Eestis poes olid aga hinnad mõistusevastaselt kallid ja üle neti normaalseid kasutatuid polnud kah pakkumisel.

Ka on need ajad möödas kui tõid oma tavapagasiga ratta üle. Lapsele vedasin mõne aasta eest kohvris 24 tolliste ratastega mäeratta, aga siis sai 2x32kg lennule kaasa võtta. See sõiduvahend nüüd väikeseks jäänud. Igatahes viskasin pilgu kohalike kaubamajade pakkumistele ja silma jäi üks siinne mark, CCM Velocity. Väljanägemiselt ja tehniliste andmete poolest viisakas, ainult jubedat neoonrohelist värvi. Läksin vaatama, proovisin poes ära, täitsa mõnus sõita. Kahjuks oli olnud 2 nädalat tagasi väljamüügil. Müügimehega juttu tehes mainisin, et ostaks ära kui saaks soodushinnaga. Mees mõtles momendi ja ütles, ok ma saan selle korraldada.

Esialgu olin soovinud ratast pakendis, aga siis ei saavat garantiid kaasa, sest pood pole kokku pannud. Tühja kah, mis vahet, niikuinii viin Eestisse. Läksid lattu uurima, seal polnudki neid rattaid pakendis, ainult kaks müügisaalis kokkupanduna. Oh ok, pean siis kodus lahti võtma ja pakendisse toppima, aga vähemalt kindel, et kõik jupid olemas. Maksin ratta eest $270+tax=$305 ehk paar eurot üle €200 - igati soodne kui vaid vastu peab. Aga kui ei pea, pole ka kaotus kole hull :P

Tehnilised andmed: 19" alumiinium raam, rattad 700C x 38, 21 käiku, kergsulamist V pidurid, esiratta vedrustus, Shimano käiguvahetajad.

Nii üks olemas, aga korralikku mõistliku hinnaga ratast, mis lapsele oleks meeldinud, me sellest poest ei leidnud. Üks Schwinni oma oli enam-vähem, aga tuleb soodusmüügile $350'ga alles nädalalõpust. Kui miskit muud ei leia, võtame selle enne vaatame kodus internetist, kas mingeid põnevaid pakkumisi kasutatud rataste osas. Sellest järgmises loos.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!