Friday, June 6, 2014

Paberimajandus

Äikesepilv tõuseb
Enamus päevast veedetud käpuli põrandal aga ainult 5 rida veel ja oleme söögitoas !!! Homme kavas "puhkus" võtta ning kuhugi Eestimaa looduskaunisse paika sõita. Laps sai lõpuks tööandjalt emaili ametliku 3 leheküljelise töölepinguga. Lugesime seda koos ja naljakas, aga mina pole kunagi miskit sihukest lepingut sõlminud. Tavaliselt antakse teada, et oled saanud koha ja lastakse paarile paberile allkiri visata. Neis lihtsalt teatatakse lühidalt töötingimused, palk ja kõik.

Muidugi peab tööandja end kaitsma igasugu võimalike jampside eest ja enamasti seda need lepingud ka sisaldavad. Igatahes pabereid lugedes jäi mulje et tüdruk on täitsa ametlikult firmasse tööle võetud koos kõigi sellega kaasnevate kohustuste ja õigustega. Laps muidugi raskelt põnevil, ikkagi esimene töökoht, loodetavasti saab olema positiivne kogemus. Mul hea meel, et sai erialaga seostuvat tegevuse. Tunduks mõttetu suvevaheaega ettekandja või giidna magama panna kui oled insenerihakatis. Õnneks pole sellist majanduslikku survet, mis sunniks palka esimese kriteeriumina vaatama.
Paduvihm saabus
Eelnevaga seotult oli vaja tüdrukule Eesti pangkonto teha, mis lõuna ajal sai korda aetud. Sõitsime kontorisse, plika käis passi välja, andis allkirju paberihunnikule ja oligi valmis. Selveris võtsin endale 5 euri eest kliendikaardi, sest sain selle raha ja rohkem tagasi juba sama päeva ostudega. Laulupeo supp oligi see, mis eurose allahindlusega meelitas kaarti võtma. Ka paar muud produkti olid soodsamad nagu näiteks juubelitordi pulber, sedagi võtsin 5 pakki seoses eelmisel päeval valmistatud kõigile väga maitsenud küpsetisega.

Tagasitulles nakitsesime veel põranda kallal. Äkki viskas vihase äikesepilve üles, paar korda kärtsatas ja hakkas kallama nagu oavarrest. Ilm oli ikkagi soe, vaatasime mõnuga trepi peal vägevat vihma ladistamist. Õhtul avasin selverist ostetud seentega letshopurgi, tegu ülimaitsva kraamiga, pool purki ajasin natukese ajaga näost alla enne kui pidama sain.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!