Thursday, June 5, 2014

Põrandapanemine :)

Teisipäeval hakkasime tõsisemalt põrandalaudade panemisega tegelema. Visalt edeneb ja jama ohtralt aga kaetud pind liigub aeglaselt ent järjekindlalt söögitoa suunas. Tüdruk askeldas kapi laudade kallal, saagis jupid välja, nüüd pole muud kui ääred täpseks lihvida, augud puurida, kokku panna, uuesti lahti võtta, leeklambiga kõrvetada, lakkida ja uuesti kokku panna ning hoplaa - ongi valmis.


Õhtul käisime koos mu lapsepõlve sõbra, algkooli pinginaabriga rattaga sõitmas. Paraku ei vedanud ilmaga, üsna alguses saime korraliku vihma kaela. Õnneks läks suht siva üle, hoovihm ikkagi, aga teed said märjaks, mis osutus probleemiks. Plika rattale nimelt on küll esimene porilaud insatlleeritud aga tagumine ei sobinud. Sõber naeris, et tüdruk näeb peagi välja nagu hamster, sitarida seljal.

Üritasime asfalti mööda sõita, et teda sellest saatusest säästa aga suurt ei aidanud. Andsin talle enda kileka, see kaitses suurema sopa eest. Väntasime Pässast Sauele, sealt edasi Keila poole, siis põldude vahelt Paldiski maanteele, Hüüru Veski juurest läbi ja tagasi Pääskülla. Kui ratta pardaarvutit uskuda tuli oma 30 km kokku.

Tee peal nägime mitmeid kurgesid, enamus lendas enne minema kui sain pildi tegemiseks piisavalt lähedale. Mõne plõksu siiski tegin. Tee ääres avastasin omapärase arhidektuuriga mahajäetud suvilarajooni, mis ilmselt pärines 80-test. Teine huvitav tähelepanek - Tallinna lähikonna metsateede ääred näevad välja nagu majandusbuumi ajal. Siin-seal käib kibe ehitus, häärberid ja lausa lossid kerkivad, ehitustegevus õige aktiivne. Paistab, et siinkandis päris palju rahvast, kel pappi jagub. 

Vanaka nõlv
Kolmapäev möödus samuti põranda laudistamise tähe all. Õhtul tegime ratastega tiiru Nõmmel ja Mustamäel. Sõisin lapsepõlvest tuttaval Mustamäe nõlvapealsel, kust omal ajal sai nii murdmaa suuskade kui ka Salvo kelguga surmapõlglikult kamikazedena alla kimatud. Vanakas tundus praegugi suht aukartustäratav, ainult mäe kuju on muutunud palju ühtlasemaks. Omal ajal oli ülemine ots suht lauge aga viimane nukk päris järsk.

Enne põõnama keeramist tekkis mõte naabrite juures veidi vorste grllida. Laps otsustas üritada Juubeli tordi pulbrist kooki teha, mis tänu rabarberi tükkidele eriliselt hästi õnnestus. Rabarberi välja sikutamist aias pidin lapsele ette näitama, koorimise ja hakkimisega sai ta ise hakkama :) Kergelt joogisena üritasin lapse abiga häälestada naabri sõbranna läpakat, pole selge kui hästi see õnnestus, aga vähemalt AVG sai paigaldatud.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!