Wednesday, July 9, 2014

Ajaraiskamine

Valmis koos jalgpallistuudio tüüpidega mängu jälgima
Toetan Hollandit nagu ka õllevalikust võib näha :)
Mäng algas, kohe kraban õllepokaali ;)
Pool neli kohaliku aja järgi lükkasin teleka peale ja hakkasin teispool maakera eetrisse antavat jalgpallistuudiot vaatama. Eelistan seda Eesti kommentaatorite tõttu kohalikule telekanalile, kuna Põhja-Ameerika jalka mõistmine jätab soovida. Kahju küll, aga teine poolfinaal kujunes tõepoolest igavaks. Kindlasti oli tegu professionaalsema esitusega kui esimese puhul aga vaatemängulisus puudus.

Mõlemad meeskonnad panustasid totaalse kaitse peale oodates teise viga. Ehkki lõpupoole tekkiski just kaitse vigadest kummalegi meeskonnale paar võimalust, millest Hollandlaste oma oli parim, ei suudetud väravaid lüüa ei normaal ega lisaajal. Jäi mulje, et mõlemad meeskonnad tegid panuse penaltite peale, üritamata eriti tõsiselt mängus väravaid lüüa. Seda tüüpi mäng mulle ei meeldi, tahaksin ikka rohkem rünnakuid ja väravaid kui lihtsalt palli veeretamist vaadata.

Nii oligi, et tulemuse otsustasid penaltid, milles Hollandlased põhjalikult ebaõnnestusid, ehkki eeldatavalt oleks võinud neil rohkem shansse olla. Olid nad ju Costa-Rica vastu väga kindlalt kõik viis penaltit sisse põrutanud, kusjuures suurekasvuline varuväravavaht esines postide vahel kindlalt. Nüüd aga jäeti põhi puurivaht väravasse, kes ei suutnud ühtegi lööki tõrjuda, ehkki vähemalt kaks olid käeulatuses. Hollandlaste lööjad eksisid kahel korral ja nii astubki Sakslaste vastu Rio Maracana staadionil murule Argentiina.

Hollandlaste parim võimalus lõpus
Pronksi mängus eeldan, et brasiillased annavad endast kõik, et pronks saada, muidu neile ei andestata. Samas võib selline surve jällekord kammitseda nii, et kurat teab, kes võidab kolmanda koha. Siiski panustaksin brasiillastele. Kulla mängus usun eelised olevat Saksamaal, kelle koondis tundub väga heas vormis olevat. Nende stiil Hollandiga sarnane, aga veidi ründavam, loodetavasti ei tee sama viga mis Holland, et panevad põhirõhu kaitsele. Aga jällegi, jalkas mängivad nii juhus kui õnn oma osa, mistõttu seda ongi nii huvitav vaadata, sugugi alati ei võida parem meeskond.
Normaalaeg ja lisaaeg läbi  0 : 0  penaltitest võit Argentiinale

2 comments:

  1. Mu selgeltnägijavõimed vedasid seekord alt. Aga finaali võidab ju ikka Saksamaa? :)

    ReplyDelete
  2. Loodetavasti ja miks mitte 8 : 1 :D

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!