Sunday, July 27, 2014

Grillribid Tomi moodi :)

Ribid ja maisid grillil, oma aia salat taldrikul,
Saku õlu klaasis, mis sa hing veel tahad
Reedel käisin ikkagi toidupoest läbi, oli kavas endale üks korralik söömaaeg korraldada. Ostsin pea kolm kilo ribisid, sest pisemat pakki polnud ja ribide puhul pole ju liha niikuinii rohkem kui kaks kolmandikku heal juhul. Lisaks olid need soodukal - 2.5 euri kilo ja seda toitu saan ka koeraga jagada. Võtsin liitri hapukoort, et oleks millega salatit teha, kaheliitrise shokolaaditükkidega vanilli jäätise (mis pole pooltki nii hea kui Eesti omad) ja maasikaid selle kõrvale. Salatikraami enam pole vaja osta, sest nii kurk, tomat, paprika kui till on omast käest. esimese kahega pean pingutama, et jaksaks üksi ära süüa enne kui halvaks lähevad.

Koopaorav põõsa all aias
Mango smoothie oli samuti soodukal aga riiulil alles vaid seetõttu, et pood unustanud hinnamuutuse üles riputada. Krabasin kolm kaheliitrist pakki, sellest peaks pikaks ajaks jaguma. Kartulikrõpsu kottide juures kaalutlesin veits aega, õnneks sai parem mina võitu, otsustasin hoopis õllepoodi sõita, kontrollimaks millist head marki soodukal võiks olla. Võtsin Shveikist tuntud Ceske Budejovice Czechvari, mis siin normaalhinna puhul saadaolevatest üks maitsvamaid. Ei saanud ka jätta haaramata purki kohalikku käsitööõlut Hops and Robbers. See on tõepoolest tasemel märjuke ehkki ei küüni Põhjala Virmalisteni aga siiski parim, mida siinmaal raha eest osta saab. Kummaline, et hind tal $2.80 ehk veits alla 2 euri isegi soodsam kui Eestis Virmalistel.
Hei, ribid valmis hakkame pihta !!!

Kodus käisin kiirelt koeraga jalutamas ja hakkasin siis ribisid grillima. Palju ei viitsind jamada, nälg ei anna häbeneda, viskasin liha grillile ja raputasin tunde järgi jämesoola peale. Tule keerasin madalaks, et notsu ikka küpseks mitte ei kõrbeks nagu kohalikel kombeks. Sel ajal kui liha vaikselt susises tegin omaaia saadustest salati ning korkisin õlle. Kuram, nii kaua kuival olnud, et esimene juba hakkas pähe. poole tunni pärast liha kontrollides paistis teine toores, keerasin külge ja lasin edasi küpseda, ehkki Koko avaldas pealekäivalt arvamust, et võiks juba sööma hakata.

Grillribid Tomi moodi :P
Põõsa alt kostis sebimist ja kui lähemalt uurima läksin avastasin üllatusega, et meile on uus allüüriline tulnud. Koopaoravaid tavaliselt linnas ei näe, nad rohkem metsaloomad. Koko oli grillimisega nii ametis, et ei raatsinud oivalist lõhna levitava aparaadi juurest oravat taga ajama tulla. Äkki kahtlustas, et tegu pettemanöövriga: üks meelitab end taga ajama sel ajal kui teine krabab ribid grillilt ja lohistab oma koopasse. Samas pidas koer kärbeste peale intensiivset jahti, need tiirutasid kahtlaselt lähedal grillimasinale.

Mis mõttes ???
Kokkuvõttes kulus mul oma kolm tundi, söögi tegemise, söömise, koeraga õiendamise ja nõude pesemise peale, plaanitud karate trenn jäi ära. Oleks ehk jõudnud aga kuna kõht sai liialt täis pugitud, pidasin targemaks ette võtta seedepausi. Kui lihtne osa salati näol tuli eriti hästi välja, kodu aia kurgid ja tomatid ikka super maitsvad, siis lihaga nii hästi ei läinud. Üritasin ajada sama põhjuse kaela, et siga polnud kodus kasvatatud, mida sa ikka ootad. Maitse oli väga hea, kuid tekstuur meenutas sitkuse poolest autokummi ehkki oli mahlane, ilmselt olin liiga madalal kuumusel valmistanud. No ega ta seepärast söömata jäänud, lihtsalt lõualihased said ohtralt trenni ja hiljem kulus pool tundi lihakiudude hammaste vahelt kätte saamise peale.

Puma on minu toolis :(
Kui kõhud perel täis, pean silmas ennast koera ja kassi, lasime end mõnuga sirakile. Puma oli kaval ja hüppas tugitooli sel ajal kui Koko laua all uuris, ega juhuslikult mõni konditükk pole kahe silma vahele jäänud, millega olin kostitanud. Veendunud, et isegi sipelgatele pole krübetki asus ta tooli ronima aga avastas oma üllatuseks Puma sealt eest. Loomal tuli naljakas nägu pähe, kui vaatas minu poole justkui kurtes, hei kass on MINU koha ära võtnud. Klaarige ise oli minu ükskõikne otsus, ei võtnud kaua kui Puma leidis end puu otsast. Koko sai oma õiguse aga ei viitsinud rohkem kui pool minutit vallutatud toolis veeta. Hüppas maha ja läks pirnipuu alt vaarikaid sööma. Käitub nagu pisike laps see koer mul :)
Kass omale kohale saadetud - pirni otsa :) 

Nõudega olen sellise reegli kehtestanud, et tohin kasutada ainult ühte nuga, kahvlit, lusikat, taldrikut, kaussi, magustoidu kaussi ja joogiklaasi ning pean kohe peale lõpetamist need ka ära pesema. Uskumatu kui lihtne on natukese enesedistsipliiniga vältida pesemata nõude hunniku tekkimist kraanikaussi. Toidu valmistamise juures muidugi kasutan muid riistu ka, aga samuti loputan need kohe, kuivatan ja panen tagasi oma kohale niipea kui lõpetanud. Köök näeb mul välja puhas nagu teleshows. Samas tuleb tunnistada, et toidu tegemine võtab ikka jubedalt aega. Ega ei oska seni hinnata, kuni ise ei tee, ja sealjuures teen vaid endale. Müts maha kaasa ees, kes jaksab nõudliku pere omatehtud hõrgutistega ära toita seejuures kurtmata. Õnneks tal see tegevus natuke nagu hobi ka, noh nagu mul arvutimängud :P Hei musi, ma tegin nalja !!!

Õhtul mängisin BF4, just algas topeltpunkti nädalavahetus, mul vaja SCAR-H automaadile optiline sihik teenida, et oleks lihtsam vastaseid nottida, selleks tuleb sama relvaga 50 tüüpi teise ilma saata. Keskööks saingi hakkama, kuna proovisin konkreetset relva kasutada igal vähegi mõistlikul võimalusel, muidugi kaotasin punktiseisus jättes optimaalsed variandid kõrvale.

Laupäev ja pühapäev olin kodus, käisin ehituskraami shoppamas ja remontisin all. Kuram, see küll mu hobi pole aga ära tegema peab. Kõige raskem on end kätte võtta ja alla minna, kui tööriistad näpus, pole enam hullu, tegevus läheb täitsa mõnuga. Remondist pole ju miskit põnevat kirjutada, vaevalt kedagi huvitab kuidas ma roostes naelu välja sikutan või põrandaliistu paigaldan ;) Pilte ei hakka enne riputama kui valmis, momendil ei mahukski tegema, sest allkorrusel niipalju koli igalpool segamas.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!