Sunday, July 6, 2014

Puhkus läbi :( Aga usinalt uut korjamas ;)

Kaasa poolt renoveeritud lilleklump
Teisipäeva õhtul kukkusin sõnaotseses mõttes taevast tagasi reaalsusesse, sest juba järgmine hommik tuli tööle minna. Mitte, et töö just kontimurdev oleks aga nii kuradi tüütu on tõusta kell 5:00 hommikul kui oled poolteist kuud järjest harjunud üheteistkümneni voodis vedelema. Ma nimetaks seda lausa inimõiguste rikkumiseks, kui ei saa magada seni kui und on.

Ja peenar tagaaias, kus enne umbrohi vohas
Natuke aitas ajavahe, sest Eesti 11:00 on siin ju 4 hommikul, nii et esimestel päevadel läks uni isegi varem ära. Paraku oli see efekt kadunud juba laupäevaks, kui läksin erandkorras tööle teenimaks vabu päevi edaspidiseks. Mõnus tõdeda, et mul on tänase seisuga kuu aega puhkust kasutamata. Kaasa leidis, et seda ei tohiks nii kutsuda, sest tehniliselt pole tegu mitte puhkuse vaid ületundide arvelt teenitud lisavabaajaga. Pealegi muutvat taoline asi mõned inimesed kadedusest roheliseks ja tigedaks. Kuna ma seda aega siiski kasutan puhkusena, pööramata tähelepanu kuidas too teenitud, arvan sobivaks terminiks olevat "lisapuhkus".

Paprikad
Ühesõnaga puhkusega on meie firmas nagu mõnedes teistes töötasuga, kus tegelik nominaalsest igasugu preemiate ja aktsiaoptsioonide tõttu oluliselt suurem. Just pakuti võimalust ka pühapäeval tulla siia aega surnuks lööma, võtsin vastu, sest nii lisan nädalavahetusega endale 4  "lisapuhkusepäeva", mida augustis hea lastega matkamise või kanuutamise peale kasutada.

Juba järgmisel päeval peale kojujõudmist jäid kirsid silma, kaasa oli neid alumistelt okstelt noppinud, aga redeli seadistamisega hätta jäänud kui tahtis kõrgemate järgi minna. Otsas paistis neid pirakaid punaseid ja väga magusaid, nagu paari allapotsatanu põhjal võis veenduda, korvitäite viisi olema. Nii redel paika ja mannerg näpus marjade järgi.

Mustad tomatid
Äkki tundsin ootamatult kaalutust ja kirsipuu keeras end jalgade suunas, kohe sain maakeraga hingetuks l;;va matsu selga. Vasaku jalaga olin veidi kukkumisehoogu vähendanud, mistõttu suuremat viga ei saanud. Neljaosaline liigendredel oli esimese lüli juurest järgi andnud, sest polnud lukustatud. Siit tasub võtta õppust, et ka kodus peab valvel olema, kunagi ei tea kuhu naine lõksud üles seadnud :D

Ajasin end jalule ja katsusin ettevaatlikult kõik luud, kondid ning liigesed üle, ainult vasaku jala pahkluu tuikas, muidu oli biomehhaanika töökorras. Veidi vandumist aga kirsid ei andnud rahu, panin redeli kokku ja ronisin mannerg näpus üles. Üles jõudes selgus, et kahjuks olin nats hiljaks jäänud, enamusel mädaplekid peal. Neid mis süüa kõlbasid, nii paar liitrit, olid väga maitsvad.

Peaks ka aiatööd ette võtma. Tomatid kipuvad ümber vajuma ja kurgid ka vaja üles riputada.  Muru niitmise peab kaasa enda peale võtma, sest tema selle hirmkalli mehhaanilise retrolõikuri muretses, teelehti ja võililli pean ilmselt ise välja kitkuma hakkama.

Ja normaalsed punased
Skypesin lastega, kui need laulupeo paraadi vaatasid. Palusin kindlasti pilte teha ja andsin teada, et Toronto koori nähes võivad tuttavaid näha. Vanemaga vestlus kujuneb rohkem kahepoolseks aga noorem vastab enamasti vaid väljendiga " mhm" mis sõltuvalt olukorrast võib olla nii jaatus, eitus või mis iganes. Ta üritab piiratud sõnavaraga kogu jutu rääkida, mulle paraku meenutab selline keelekasutus neid mõnda venekeelset sõna, mis enamuse sõjaväe leksikonist moodustavad:)

Jalkat sai eile otse netist vaadatud, brasiillaste mäng tundub päris tasemel olevat. Nad kaotasid lõpuminuteil oma parima mehe Neimari näol, seega lootust, et Brasiilia - Saksamaa matsh saab põnev tulema. Täna hoian pöialt Costa-Ricale, ehkki lootust vähe ja Hollandlased tegelt meeldivad, aga pisiriigi üllatus oleks väga põnev. Teises mängus on Argentiina favoriidiks, kuid ei ole kummagi meeskonna eriline fänn. Omaette naljakas kui poolfinaalis naabrid Holland - Belgia kokku läheks.

Et eile ei jõudnud postitada siis lisan fakti, Argentiina ja Hollang võitsid, esimest mängu vaatasin töö juures, teist kodus netist. Kõik neli poolfinalisti on tugevad, ainus mure, et nii tähtsas faasis hakkavad meeskonnad pöörama liialt tähelepanu kaitsele muutes mängu aeglasemaks ja igavamaks.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!