Tuesday, July 15, 2014

Sündmusterikas Vutifinaal

Ihaldatud karikas "jumalikus" säras :D
Põhjuseid miks vuti MM finaalist pole operatiivselt blogistanud on mitu. Esiteks oli äpardus läpakaga, mida on kõige mugavam igal ajal ja igas asendis sel otstarbel pruukida. Teiseks olen allkorruse remondiga busy olnud ja kolmandaks mõtlesin, et mida suurt uudist seal ikka, niikuinii iga teine kirjutab sel teemal. massi kommunikatsioonist rääkimata. Nüüd siis annan takkajärge oma nägemuse aasta spordisündmusest.

Vuti finaali pühapäev algas kõike muud kui paljutõotavalt. Hommikul sai mõnuga sisse magada, sest sadu krabises katusel uinutavalt. Järsku lõin ehmatusega silmad lahti, kurat ega ma ometi jätnud õhtul läpakat aeda laua peale. Pilk aknast kinnitas halvimaid kartusi. Läpakas kenasti loigus, klaviatuurilt vesi nirisemas ja oh õudust ka toide taga. Kuidas pikendusjuhtme pistik veel lühisesse polnud läinud tundus arusaamatu.

Valmis Vuti MM finaali vaatama !
Minu eelistust kajastab õlle markide valik :)
Rebisin kiiruga püksid jalga, tormasin välja ja tõmbasin esiteks pikendusjuhtme seinast enne kui julgesin läpakale läheneda. Järgmisena ühendasin lahti toitejuhtme, mille peale seni ühtlaselt valge ekraan (omaette ime) tasapisi tuhmimaks muutus kuni lõpuks kustus. Ühte kätte krabasin läpaka, teise toitejuhtme ja kaks totaalselt läbi vettinud Scientific Americani ajakirja ning tormasin läbi saju tuppa.

Huvitav hetk, Messi õllevahuna
telekast plõksitud mobla fotol :)
Patarei võtsin läpakast välja, pesa polnudki eriti märg, läpaka keerasin kraanikausi kohal teistpidi ja kallasin vee välja. Ega muud polnud teha kui läpakas kuivama jätta, eks näe kas saab asja või pean koerale mängimiseks andma. Nüüd ongi hea põhjus endale üks tablet muretseda, läpakas niikuinii üle 4 aasta vana pensoionär, kelle patarei viimasel ajal üle poole tunni vastu ei pidanud. Patarei aga maksaks rohkem kui läpakas väärt. Rohkem kahju oli ajakirjadest, need raamatukogu omad ja lisaks polnud jõudnud läbi lugeda. Kaasa arvas, äkki annab miskit teha, ning hakkas lehti ükshaaval triikima.

Peale kohvi nokitsesin veidi alltoas remonti teha kuni kaasa hüüdis, et mäng algab. Õlled kapist välja, tugitool teleka ette ja kartulikrõpsu karp nina alla. Oh õudust, krõpsu tünn täitsa tühi, tavaliselt niikuinii seda rämpstoitu ei tarbi aga vahel hea õlle kõrvale näksida. Muidugi olin pronksimängu ajal enamuse nahka pannud ja finaali õllede järgi käies krõpsud sootuks unustanud.

Goetze võtab rinnaga palli maha ...
Kaasa lohutas mind sellega, et valmistas käigu pealt taldrikutäie äärmiselt maitsvaid küüslauguleibu, selline kuldne musi nagu ta mul on. Esimene õlu korgitud ja mäng võis alata. Nagu oli oodata kulges võistlus suures osas kaitse tähe all, mõlemad meeskonnad üritasid iga hinna eest vigu vältida. Esimese prohmakaga said sakslased hakkama kui andsid palli Argentiinlasele tekitades üks - üks olukorra väravavahi ja ründajaga. Too suutis aga kindla väravamomendi põhjendamatult kiirustatud möödalöögiga raisku lasta. Natukese aja pärast värav tuli, paraku selgest suluseisust. Ehkki sakslased hoidsid rohkem palli olid Argentiinal paremad võimalused, poolaeg 0 : 0.

... ja virutab õhust vasakuga 1 : 0
Teisel poolajal jätkus mäng kerge Saksa surve all ja nende arvele läks ka kõige ohtlikum moment kui värava eest peaga posti löödi. Argentiinlaste terava situatsiooni suutis Saksa kaitse palli viimasel hetkel värava eest minema löömisega likvideerida. Korra riivas lõuna-ameeriklaste löök posti, seda küll väljastpoolt. Messi lõi teravaid olukordi aga lõpu poole hakkas väsima. Eks samal põhjusel toodi ka sakslaste parim Klose kaks minti enne 0 : 0 lõppenud normaalaja lõppu pingile.

Argentiinlaste viimane võimalus luhtus armetult
Mulle tundus, et selline tulemus vastas olukorrale üsna objektiivselt, vaatame mis lisaaeg toob. Mäng kulges suures joones sama rada, nii mängijad, publik kui kommentaatorid hakkasid penaltiteks valmistuma. Ja siis suht ohutuna tunduvast rünnakust lõi 7 minti enne lõppu Goetze kõigi üllatuseks kauni värava. Schürrle sööt rinnalt maha kenasti löögipositsioonile vasaku jala ette, kust palli õhust viivitamata värava tahanurka saatis.

Saksa poolehoidjatel on PIDU !!!
Deuchland, Deuchland Über Alles
Argentiina oli nii shokeeritud, et ei suutnud enam ühtki tõsiselt ohtlikku momenti tekitada, ehkki paar karistuslööki oleks võimaluse andnud. Lõpptulemus 1 : 0 Saksamaale tundus mulle igati teenitud võiduna nii kogu turniiri kui ka viimase mängu käiku arvesse võttes. Saksamaa terviseks libistasin jalgpalli MM logoga Bitburgeri - Heil Deuchland! Ehk veidi poliitiliselt ebakorrektsemalt kuid vormiliselt korrektselt: "Deuchland, Deuchland Über Alles" - Saksamaa on üle kõige. Tegelt pole see midagi venelaste kõrval, kes nõuka agressiivse hümni väikese vastiku ja tigeda härjapõlvlase Putka juhtimisel enda riigi hümniks võtsid.

Lisamärkuseks olen sunnitud teatava kurvastusega teada andma, et täna nalja pärast läpakat peale lülitades rebis viimane lustakalt pildi ette ja nii video osa kui kõvaketas tunduvad töötavat, vähemalt esialgu. Sinna siis see mu Google tableti unistus maeti, ei tea kas peaks teise laua nurga pealt maha lükkama :P

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!