Sunday, September 21, 2014

Suve viimane nädalavahetus

Läpaka ja õlle taga suve viimast päikest kaifimas
Ilm on täna täitsa suvine, +26C ja niiskevõitu. Istun õues palja kerega päikese käes, et äsja kallale tulnud tati ja kurgutõvest vabaneda. Nimelt õnnestus viimaks ka minul see batsill külge saada. Kõigepealt oli pisem laps kaks päeva sirakil, siis vanem plika ja kaasa enam vähem korraga. Eile tööl hakkas nigu imelik tunne ja koju jõudes oli selge, et ei pääsenud minagi. Õnneks paistab olevat tegu suht kiire käiguga viirusega, esimene päev tatitõbi ja pea raske, teisel kurk haige, köha ja higistamine, kolmandal lihtsalt väsinud. Momendil olen jõudnud juba viimasesse staadiumi, õues päikese käes tunnen end täitsa normaalselt, küllap aitasid eile profülaktika mõttes manustatud klõmakas konjakit ja kaks head õllekest täna. Võimalik positiivne mõju võis olla ka sidrunväändiku äsjakorjatud marjadest tehtud teel, maitses igatahes hästi.

Mõned viinamarjad jättis elajas nagu kiusuks järgi
Öösel ei saanud korralikult magada, sest pesukaru pere otsustas viimastele viinamarjadele 1 : 0 teha. Loomakaitse seltsi liikmeil, kodutute kasside varjupaiga toetajatel ja nõrganärvilistel ei soovita edasi lugeda :P Igatahes koer pani lõugama ja pidin vihmaga välja minema, et elajad suusakepi otsa kinnitatud pussnoaga minema peletada. Viinamarjadest on juba pohhui aga kurat, et sind haigest peast öösel vihmaga välja aetakse viskab tõsiselt kopsu üle maksa. Elajal vedas, sest suskasin teist tagajala suunas päris kurjalt, kuid noa ots sopsas jämedasse viinamarja vääti jäädes sinna momendiks kinni. Loom sai paar sekundit ajapikendust, kimades kiirelt katusele haardeulatusest välja. Ei viitsinud õhupüssi välja tuua, ehkki see hetk oli adrenaliin nii laes, et poleks pikalt kahelnud tõprale laksu silmade vahale andmast. No tegelt siiski vastu tagumikku, sest laiba katuselt ära toomine on suht tülikas. Tuleb tunnistada, et pesukarud on päris intelligentsed. Elukas jäi mu juttu uskuma kui lubasin, et kui olen sunnitud veelkord välja tulema löön ta maha. Igatahes krabistas loom suht siva vihmaveetoru pidi garaazhi katusele ja kalpsas sealt naabri aeda. Koer oli kogu ettevõtmise juures väga ärevil ilmselt lootes varast hommikueinet, kui aga piirdudes ainult hirmutamisega tuppa läksin oli kutsa üsna pettunud olemisega.

Pesuruumi põrand remondi käigus ...
Ilma juurde tagasi minnes tuleb tunnistada, et kardetavasti tegu selle suve viimase tõsiselt sooja päevaga. Normaalselt oleksime kindlasti kuhugi matkama läinud, kahjuks ei sobinud kellelegi tõbisuse ja muude asjaolude tõttu. Eile õhtul ja öö läbi sadas õige korralikult, tavaolukorras oleksin juba uputuse pärast muretsema hakanud, aga just enne sadu lõpetasid töömehed kanalisatsiooni tagasilöögiklapi ja pinnavee pumba paigaldamise. Tavaolukorras oleks sellised tööd ise ära teinud kuid seoses eelmise aasta erakordse uputusega seadis linn sisse programmi, mille alusel makstakse taolised tööd kinni kui seda teostab sertifitseeritud firma. Miks peaks ise vaeva nägema kui saan tasuta tehtud, muidugi tellisin mehed kohale. Päris hea tunne tagaaias õlut luristada samal ajal kui keldris endine lennundusinsener labidaga kaevata vihub.

... ja peale betoneerimist
Võtsin ühe ukrainlaste firma, kus kõik tüübid bendeeralased või vähemalt nende otsesed järeltulijad kui jutte uskuda. Mulle kui "Pribaltika" esindajale, kes Ukrainat toetab, tehti erisoodne pakkumine ;) Rääkisin paari mehega sutsu pikemalt, kõik kõrgharidusega kuid niru keeleoskusega, mis ilmselt takistuseks siinmaal erialase töö saamiseks. Sain oma vene keelt harjutada ja teatava üllatusega suutsin enamuse vajalikke asju ära rääkida. Arusaamisega polnud üldse probleemi, ehkki mehed tugeva ukraina aktsendiga vestlesid. Eile igatahes valati viimase tööna allkorruse põrandas augud betooniga üle, Mina maksin tüüpidele veidi üle kolme tonni mille peaks kõigi eelduste kohaselt paari kuuga linnalt tagasi saama. See töö oleks niikuinii olnud vaja teha ja isegi kui kogu pappi tagasi ei plekita pole hullu, kulu olime niikuinii arvestanud aga kui tasuta pakutakse siis tagasi ka lükkama ei hakka. No enne ei usu kui linnalt tshekk käes, ehkki kaasa väitis, et tema uurimise põhjal pidavat see tagasimaksu süsteem tõepoolest toimima - elame näeme.

2 comments:

  1. Vaene nupsik pesukaru pääses õnneks eluga! Ja sa olid tõesti valmis teda kodukootud bajonetiga läbi torkama! Ei tohiks nii kade ka olla, et viinamarjad kõik ise nahka paned.

    ReplyDelete
  2. Ma ju mainisin, et mitte viinamarjade vaid ebakohase äratuse pärast olin turris. Nagu kirjutatud, oli kavas looma pisut kintsust sügada, mõrvaplaani puhul oleks lihtsam elukas kaikaga viinamarjadest alla lüüa. Natuke muidugi kirjanduslikku liialdust kogu lool vürtsiks juures, aga eks igaüks oleks kell neli öösel pahuras tujus :P Muideks Torontos on kodanike soovil algatatud idee pesukarud linnast välja peksta, avaliku arvamuse uuringute kohaselt pooldavat üle 50% radikaalseimat meetodit loomade arvukuse piiramiseks. Ilusad aga tüütud elukad nad on.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!