Tuesday, October 14, 2014

Collingwoodi suusashow

Blue ( "Green" :) Mountain Oktoobri keskel
Hooaja lähenemisest annavad tunnistust üksteise järel toimuma hakanud suusashowd. Pea iga aasta oleme käinud Collingwoodi omal, mis Blue Mountaini juures. Seal on esiteks oluliselt soodsamad hinnad, teiseks mõnus Euroopalik alpiküla atmosfäär ja kolmandaks tavatseme seda ühendada mõnest Torontost kaugemast õunafarmist läbiastumisega, et oleksime jõuludeni korralike õuntega varustatud. Tavaliselt riputan ubinad apelsinikottidega garaazhi lae alla, kus temperatuur madal ja hiired ei pääse ligi. Lastel on lisaks veel oluliseks momendiks miski "Beavertaili" ahk suhkru ja kaneeliga ohtralt kaetud pannkoogilaadse küpsetise nautlemine.

See kord oli vaja vanemale lapsele vaadata suusajopet, ta juba eelmine aasta soovis uut, sest eelmine kipub pisut väikeseks jääma. Soodsa võimaluse korral oli plaanis pisemale korralikumad suusad osta. Pereväljasõidust ei tulnud miskit välja, sest pisemal plikal oli koolitöö ees ja kaasal tuli peavalu. Sõitsime kahekesi vanema plikaga reedel kohe peale tööd poole kolme ajal, et mitte jääda linnaliikluse ummikutesse.

Õnnelik plika "uue" lumelaua ja jopega
Seadsime sammud esiteks suusaosakonda. Siin on nii eelmise aasta uusi mudeleid kui ka kasutatud suuski. Pikema otsimise peale leidsime paraja pikkuse ja väga soodsa hinnaga Fisheri eelmise aasta World Cup võistlussuusad. Kaalusin tükk aega, aga peale vestlust asjatundjaga otsustasime, et mõistlik on ikka pisem tüdruk koos saabastega kaasa võtta, et profid häälestaks sidemed just nii kui vaja. Neid suuski pidada olema terve partii, noortekoondise eelmise aasta võistlussuusad, suht vähe kasutatud ja $150 eest super hind. Leppisime, et näeme uuesti järgmine nädal Toronto Ski Showl.

Kild suuskade valikust
Riiete osakonnas leidis plika mitu enam vähem sobivat jopet, hinnad saja ja kahesaja vahel. Järsku jäi mulle meeste omade vahel tuulates silma üks pisikese võitu naiste Descente, näitasin seda. Tüdruk leidis, et must-puna-helehall: kõige  kenam värvikombinatsioon ja proovis kohe selga. Sobis suurepäraselt - selle võtan teatas ta. No vaatame ikka hinda ka enne, asusin lipikut uurima. Eee... siin on miski viga, ainuüksi kapuuts on väärt rohkem kui $25, mis lipikul kirjas. Asusin kõiki lukkusid, trukke ja õmblusi kontrollima kuid ei leidnud hoolika ülevaatuse käigus miskit viga. sellise hinnaga ei saa isegi kaltsukast ju jopet, ega enne ei uskunud kui kassas hind läbi löödi, preilid sealgi imestasid ja uurisid ega ometi keegi pole hinnasilti vahetanud. Ei olnud, tõepoolest õiged numbrid.

Et jope pealt oli nii rängalt kokku hoitud, suhtusin leebemalt lapse soovi omale ka lumelaua varustus muretseda. Kuna seda ala ei tunne lasin tal omal käel lumelauduritega jutustada. Lõpuks tuli kasutatud ja algajale sobiliku lumelaua ning saabastega, mis sai kokku vähem $100 eest. Endale ostsin $40'ga Fisheri õhemad suusapüksid, vanad paksemad, üle 15 aasta kasutuses olnud hakkavad alt juba räbalduma.

Völkli vesti võtsin vist ainsana niinimetatud impulss ostuna, tolle juures jäi silma väga naljakas kuid samas tõepärane seik riietuse suuruse märkimise juures. Vest on mõeldud L suuruses eurooplastele kuid M suuruses ameeriklastele ja canadalastele, ilmselge kus ülekaaluga probleeme esineb. Nii et netikataloogidest riideesemeid ostes tuleb ettevaatlik olla ja uurida millise regiooni suurustega tegu, kinganumbritest parem ei hakka rääkimagi, ainuüksi mina tean nelja eri versiooni.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!