Tuesday, November 11, 2014

Suvine 11's November

Puud taastumas eelmiste jõulude jäätormi rüüstetööst 
Täna oli tõepoolest lausa suvine tunne kui hommikul peale kahtlevat läbi akna uudistamist nina ukse vahelt välja pistsin. Päike paistis ja temperatuur +16C, päikese käes tundus veelgi soem. Just mõnus ilm viimaste aiatööde lõpetamiseks. Muru niites läks elu nii palavaks, et tõin külmikust härmas õlle ja kiskusin end särgiväele. Loodetavasti on selle aasta viimane niitmine, no ei viitsi enam, aitab küll, lumi peaks muru katma.

Kaasa Kokoga pargiteel
Teise suurema ettevõtmisena puhastasin vihmaveerennid lehtedest, see aasta olid suht puhtad, meil pole enam seda suurt vahtrapuud maja ees, aga eks mujalt linna pealt ikka lendab piisavalt lehti katusele, et päris ilma rookimata ei saa. Veendusin ka vajaduses garaazhi katus hiljemalt kevadel uuendada, Katusematerjalist kipub juba tükke lahti murduma.

Lehed sai muru pealt tomatimaale riisuda, eks kaevan nad mulla alla mõni järgmine päev kui ilm normaalne. Kui mitte, siis kevadel, ega töö pole jänes et eest ära jookseb, mulle ikka väga meeldib laiskust vanarahva tarkusega põhjendada :P Ah soo, ukse ette paigaldasin ka valgus ja liikumisanduriga laterna. Mõnus kui pimedatel sügisõhtutel koju saabudes lamp ise süttib ja lukuaugu kätte näitab.

Punaste tuttidega põõsas
Praegu alles meenus, et koduste asjatoimetuste tegemist võimaldas Kanada liberaalne riigipühade süsteem. 11 November kui Esimese Maailmasõja lõpu päev on poolametlik riigipüha, tähendades, et ettevõtetel - asutustel on õigus kuid mitte kohustus see vabaks anda. Riigiasutused loomulikult annavad vaba päeva, samuti pangad, küll aga mitte koolid. Laste arust oli see väga ebaaus, muheledes tuletasin neile meelde tõsiasja "life is unfair" - "elu ongi ebaaus". Tahtsin lisada, et mis te virisete, kooli ajal on ju palju rohkem vaba aega kui hiljem tööl käies. Paraku ei kehti see riigitöö puhul, nii et jätsin targu osatamata.

Kaasa pildistamise käigus üles
korjatud "aksessuaarid" salli otsas

Lõuna ajal otsustasime koera suureks rõõmuks võtta ette pikema jalutuskäigu kohalikus pargis. Siin paistis väga näitlikult eelmiste jõulude jäätormi rüüstetöö, ehkki puud on hakanud vähehaaval kosuma ja ellujäänud kasvatavad murdunud okste kohale uusi puhmaseid. Silma jäid mõned huvitavad taimed, millest moblaga ka pilti tegin. Mõnus ikka ebatavalisel ajal puhkepäeva saada.


Punaste marjade põõsas ja vatitupsu taim :)


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!