Tuesday, January 6, 2015

Kanada - Rusoboronexport 5 : 4


Teise kolmandiku keskel oli seis 5 : 1 Kanadale roosiline
Ma pole ikka väga pikka aega viitsinud spordivõistlusi telekast vaadata. Viimati kas Sotshi mäesuusatamine või suvel Eestis olles miski kergejõustik millest Kanter osa võttis ja medali sai nagu uduselt mäletan. Torontos meil ju traditsioonilises mõistes telekat pole olnud juba aastaid, kõik videovajaduse rahuldab internet. Nii ka seekord, karates kuulsin, et Kanada - Vene noorte jäähoki MM mäng kulges suht põnevalt ning kuna jõudsin koju just viimase kolmandiku alguseks lasin selle kaasal seni peale panna kui ise imekähku dushi alt läbi hüppasin. Fotod on võetud moblaga tugitoolis lesides telekaekraanist. 

Paraku ei lasknud Kanada kanalid otseülekannet vaadata, pidime rahulduma Rootsi televisiooniga, aga mulle meeldis see isegi rohkem. Esiteks mõistan keelt piisavalt ja teiseks on rootslased objektiivsemad kuna ise finaalist välja jäid. Vaatasin kiiruga üle ka esimese kahe kolmandiku väravad. Kokkuvõttes alustas Kanada ju hiilgavalt, vähem kui kolme minutiga kaks väravat. Venelaste väravavaht vahetati välja, mis oli ka mõistetav, sest kahest pealelöögist MM finaalis kaks sisse lasta on vist rekordiks.

See jäi venelaste viimseks juubeldamiseks
Teise kolmandiku lõpus skoorisid 5 : 4
Edasi mäng võrdsustus ja venelased said ühe tagasi. Siis aga teisel kolmandikul sudis Kanada järjest kolm väravat seisuks 5 : 1. Mängu käik paraku küll sihukesele seisule õigustust ei andnud, vahtralehe maa noortel oli lihtsalt õnne ja ka uus venelaste väravavaht aitas omalt poolt kaasa lastes paar suht lihtsat lööki läbi. Seisul 4 : 1 võttis Venemaa treener pausi ja vaatamata veel ühele Kanada väravale tundus, et oli kasu. Järsku pööras Fortuuna enda pale venkude poole ja natukese ajaga oli seis 5 : 4, millega mindi ka vaheajale.

RUSOBORONEXPORT  Kiivril
Kanada publik oli tagasihoidlikult öeldes shokis. Kui korduks mõne aasta tagune blamaazh, mil kaotati Venemaale suurest eduseisust, oleks tegu lausa rahvusliku katastroofiga. Täna tuli mängu lisaks rahvuslikule uhkusele ka ideoloogiline kokkupõrge, mis sarnanes minu noorusaja Kanada karika mängudele, kus võisteldi "kurjuse impeeriumi" vastu. Venemaa ise ka ei hoidunud provotseerimast, mängijate kiivritel ilutses Rusoboronexpordi logo, millise firmaga on kõik sanktsioonidega ühinenud riigid sidemed katkestanud.

Seekord siiski ei aidanud venelaste relvafirma. Kanada pidas vapralt vastu viimase kolmandiku Vene survele, laskmata ühtki väravat sisse. Samas ei suutnud nad ka ise skoorida, et seisu veidi lihtsamaks teha. Kõige ärevamad momendid olid viimastel sekunditel, kui Kanada väravavaht hiilgas lisaks faktile, et neil oli ka õnne. Igal juhul finaali tulemus 5 : 4 Kanadale ja koos sellega üle pika aja kuldmedalid kaela.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!