Saturday, February 21, 2015

Mont Tremblant - Reading Week :P


Mont Tremblant hotellid külas
Mari Mont Tremblant taustal
Tudengist lapsel oli "reading week", mis tähendab et anti aega nädalake koolist vabaks valmistumaks suuremateks kontrolltöödeks ja vaheeksamiteks. Enamus üliõpilasi paraku kasutab seda aega mittesihtotstarbekohaselt, ehk ei erine suurt millegagi meist omal ajal, kui kooliajast sai mitmeks päevaks Otepääle suusatama sõidetud. Normaalsed üliõpilased lendavad või sõidavad veebruarikuisest Canadast kuhugi soojemasse kohta, eriti populaarne on Florida, sest nii sõit, alkohol kui elamine odav. Vähesed, kes põhjapoole suunduvad nagu oleks -20C liiga soe :)

Lauge lõunanõlv
Pilt tõstukilt alla küla poole
Toronto ülikoolis pani juba sügisel külmalembene seltskond ninad kokku ja otsustas Mont Tremblanti sõita. Tegu Montrealist sadakond km põhjapool asuva iidse vulkaanilist päritolu mäeahelikuga, millest üks kõrgemaid tippe Mont Tremblant. Kunagi miljardi aasta eest ulatus mäeaheliku kõrgus 6 kilomeetrini, praeguseks kulunud madalamaks kui kilomeeter. Suusakuurort asub samanimelises rahvuspargis, mis peale Banffi Canada vanim.

Mari metsarajal
Tooliga mäkke põhjanõlval
Mont Tremblant ise on 875m merepinnast ja suusaradade kõrguste vahe 645m, seega piisavalt pikkadeks laskumisteks. Lõunaküljel asuva parkimisplatsi juurest viib cabriolet mäe alla kohe gondli juurde, millega jõuab kiirelt sutsti mäetippu. Mäel kaks põhilist nõlva - lõuna ja põhjapoolne, millest viimane oma järsemate radadega oli lapse lemmikuks. Tüdrukule meeldis sõita musti ja duubelmusti ekspertide radasid, lisaks muidugi metsas puude vahel kulgev laskumine.

Tõstuk hotelli katuse kohal
Mont Tremblant küla õhtupäikeses
Hotellis elasid nad kuuekesi kahetoalises köögiga suite's. Toidu ostsid ise kuna ei raatsinud õhtul restoranis söömas käia. Tüdrukud olid küll linnariietuse kaasa võtnud aga mulle igatahes räägiti, et baarides nad ei käinud. Tundus kole imelik, sest mina temavanuses pöörasin sotsiaalsele elule (loe neidude noolimine) vähemalt sama suurt tähelepanu kui suusatamisele. Eriti võttes arvesse, et seal valgustatud radasid ja seega öösuusatamist pole. Õhtul olid käinud kuumavee basseinis ja niisama ringi hänginud.

Asiaatidest toakaaslaste põhjal võiks arvata,
et laps veedab suusavaheaega Himaalajas :)

P.S. Ülikoolis domineerivad aasia tudengid.
Mäe tipus trügis mingi kutt pildile,
vähemalt seda laps mulle väitis :P

2 comments:

  1. Annan kiituse tütrele edasi :) Tänapäeval saab isegi vanema moblaga täitsa pandavad fotod :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!